Stopper Jeffrey Dahmer-kostymer

Nå er dette ulovlig å selge på eBay

Folk vil kle seg ut som den grusomme seriemorderen, men pårørende reagerer.

Netflix-serien om seriemorderen Jeffrey Dahmer kan prege årets Halloween-feiring. Foto: Kirsti Østvang
Netflix-serien om seriemorderen Jeffrey Dahmer kan prege årets Halloween-feiring. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeffrey Dahmer har blitt høstens store snakkis på grunn av Netflix-dokumentaren Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Han går for å være en av de verste seriemorderne i amerikansk historie og drepte 17 unge menn på svært grotesk vis. Ikke bare drev han med voldtekt og lemlesting, men også nekrofili og kannibalisme.

Vil kle seg ut som Dahmer

Som vanlig når en slik historie blir underholdning, er det noen som ser sitt snitt til å tjene penger på det. Halloween er rett rundt hjørnet, og Jeffrey Dahmer seiler opp til å bli årets skumleste kostyme.

Ifølge Buzzfeed stopper imidlertid eBay nå salget av Jeffrey Dahmer-inspirerte kostymer.

Store amerikanske varehus har allerede stoppet salget av kostymene. Dette meldte TMZ i forrige uke. Det fikk folk til å flokke til nettbaserte butikker som eBay for å kjøpe blonde parykker, retrotopper og briller.

STOPPES: eBay stopper nå slike annonser på nettstedet. DinSide kunne imidlertid fortsatt finne flere idét denne saken ble skrevet. Skjermbilde: Kirsti Østvang
STOPPES: eBay stopper nå slike annonser på nettstedet. DinSide kunne imidlertid fortsatt finne flere idét denne saken ble skrevet. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Pårørende reagerer

En talsperson for eBay uttaler til Buzzfeed at plattformen aktivt fjerner annonser relatert til kostymene for brudd på retningslinjer knyttet til vold og voldelig kriminelle.

Avgjørelsen kommer trolig på bakgrunn av kritikk fra pårørende til ofrene som nylig uttalte til TMZ at det allerede er svært traumatiserende at Netflix har laget en serie om Dahmer, om ikke folk skal kle seg ut som morderen i tillegg, skriver KK.

På Amazon finnes ikke bare kostyme-deler, men også T-skjorter med den beryktede seriemorderens ansikt og teksten «Jeg spiser fyrer som deg til frokost».

T-SKJORTER: Søker vi på Jeffrey Dahmer costume på Amazon.com, får vi opp disse annonsene. Skjermbilde: Kirsti Østvang
T-SKJORTER: Søker vi på Jeffrey Dahmer costume på Amazon.com, får vi opp disse annonsene. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Flere av eiendelene til seriemorderen skal også ha vært gjenstand for salg. Deriblant de karakteristiske firkantede brillene, som skal ha kostet 150 00 dollar, rundt 1,6 millioner norske kroner.

Netflix-suksess

Netflix-dokumentaren om Jeffrey Dahmer har på kort tid blitt av en av de mest populære seriene til strømmetjenesten. I løpet av den første uka hadde den oppnådd en halv milliard visninger, og overgikk suksesser som både Squid Game og Bridgerton.

Serien har også fått en del kritikk, ikke minst fra ofrenes familiemedlemmer, som synes det er traumatiserende å gjenoppleve de grufulle hendelsene.

Jeffrey Dahmer ble dømt til livstid i fengsel i 1992.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer