Hatting fjerner høvding fra pølsebrød

Nå forsvinner denne!

Hatting fjerner høvding-maskoten fra den berømte Høvding-serien.

GJØR ENDRING: Har du sett Hattings høvding som pryder pølse- og burgerbrødemballasjen? Nå blir det endret. Video: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed gjør Hatting som Diplom-Is, og fjerner maskoten inspirert av urfolk, melder Kampanje. Det er bare kort tid siden den norske isprodusenten kvittet seg med den velkjente inuitten.

Nå følger altså Hatting etter, med ny design på serien med pølse- og hamburgerbrød, som tidligere har vært markedsført med illustrasjoner av amerikansk urfolk i tråd med navnet Høvding.

Byttet ut

Nå er høvdingen byttet ut med lekne pølse- og hamburgerbrødkarakterer i bursdagsselskap, på tur i fjellet og på stranda.

– Opprinnelig var Høvding og Chicago to ulike måter å skape en kobling til amerikansk kultur og fast food på. Samtidig er Høvding-serien en familiefavoritt med produkter som egner seg perfekt for barnefamilier og festlige lag. Dette har ikke vært godt nok gjenspeilet i designet - inntil nå, sier markedssjef Elin Renbjør i Hatting i en pressemelding.

Ikke politikk

Endringen kommer i kjølvannet av ikke bare Diplom-Is, men også Black Lives Matter-kampanjen. Direkte sammenlignbart er at de amerikanske football-lagene Edmonton Eskimos og Washington Red Skins byttet navn til henholdsvis Washington Football Team og Edmonton Football Team.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer