Nå haster det

Tiden i ferd med å renne ut.

FRITT: Nå kan du levere inn uregistrerte og ulovlige våpen. Foto: NTB
FRITT: Nå kan du levere inn uregistrerte og ulovlige våpen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Å sitte med uregistrerte våpen kan føre til straff. Fra 1. januar ble det innført våpenamnesti, slik at man kan levere inn uregistrerte/ulovlige våpen uten å risikere å bli straffet for å ha disse.

Nå er tiden imidlertid i ferd med å renne ut. Amnestiet går nemlig ut i neste uke, nærmere bestemt 1. juni.

- Erfaring viser at det som regel er våpen fra andre verdenskrig, arvevåpen eller våpen fra dødsbo som blir levert inn. Dette kan være tidligere uregistrerte våpen eller registrerte våpen fra dødsbo. Vi håper derfor publikum er særlig oppmerksom på dette. Ved besittelse av skytevåpen en er usikker på om er registrert, er dette også en mulighet til å kontakte politiet uten å risikere straff, opplyser Justisdepartementet på regjeringens nettsider.

Når våpenet er innlevert kan man søke om å få erverve det lovlig, få tillatelse til å selge det, eller få deaktivert våpenet slik at det blir ubrukbart og kan beholdes. Dersom våpen leveres for destruksjon, kan dette gjøres anonymt.

Å levere inn ulovlige våpen, vil ikke påvirke utfallet av fremtidige våpensøknader.

Forrige gang det var våpenamnesti var i 2017. Da ble 8000 våpen innlevert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer