Nå haster det

Tiden i ferd med å renne ut.

FRITT: Nå kan du levere inn uregistrerte og ulovlige våpen. Foto: NTB
FRITT: Nå kan du levere inn uregistrerte og ulovlige våpen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å sitte med uregistrerte våpen kan føre til straff. Fra 1. januar ble det innført våpenamnesti, slik at man kan levere inn uregistrerte/ulovlige våpen uten å risikere å bli straffet for å ha disse.

Nå er tiden imidlertid i ferd med å renne ut. Amnestiet går nemlig ut i neste uke, nærmere bestemt 1. juni.

- Erfaring viser at det som regel er våpen fra andre verdenskrig, arvevåpen eller våpen fra dødsbo som blir levert inn. Dette kan være tidligere uregistrerte våpen eller registrerte våpen fra dødsbo. Vi håper derfor publikum er særlig oppmerksom på dette. Ved besittelse av skytevåpen en er usikker på om er registrert, er dette også en mulighet til å kontakte politiet uten å risikere straff, opplyser Justisdepartementet på regjeringens nettsider.

Når våpenet er innlevert kan man søke om å få erverve det lovlig, få tillatelse til å selge det, eller få deaktivert våpenet slik at det blir ubrukbart og kan beholdes. Dersom våpen leveres for destruksjon, kan dette gjøres anonymt.

Å levere inn ulovlige våpen, vil ikke påvirke utfallet av fremtidige våpensøknader.

Forrige gang det var våpenamnesti var i 2017. Da ble 8000 våpen innlevert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.