Pils i parken:

Nå kan dette bli lov

Hvis Venstre får det som de vil, kan du drikke øl på offentlig sted uten å måtte se deg over skuldra.

SOVENDE LOV: I de store byene gir politiet ofte blaffen i om du drikker alkohol i parken. Torsdag skal Venstres forslag om å tillate øl i parken behandles av Stortinget. Foto: Birgitte Thorshaug Kristiansen / Dagbladet
SOVENDE LOV: I de store byene gir politiet ofte blaffen i om du drikker alkohol i parken. Torsdag skal Venstres forslag om å tillate øl i parken behandles av Stortinget. Foto: Birgitte Thorshaug Kristiansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 8. juni skal Stortinget behandle et forslag fra Venstre om å gjøre det lov å drikke pils i parken.

Det var Unge Venstre-leder Ane Breivik som tok initiativet til forslaget da hun var stortingsvara for Sveinung Rotevatn i vinter. Forslaget er også signert partileder Guri Melby og flere stortingsrepresentanter.

Dersom forslaget skulle gå gjennom, vil kommunene selv kunne regulere konsum av alkohol på offentlig sted, og dermed tillate såkalt parkpils.

- Håndheves ikke i praksis

Dagens lov sier at det forbudt å drikke eller servere alkohol uten bevilling «på gate, torg, vei, i park eller på annen offentlig plass».

I Oslo og Trondheim - og andre byer - er forbudet mer eller mindre en sovende lov.

Venstre mener også at det er lite forutsigbart at loven praktiseres forskjellig ulike steder i landet.

Derfor vil partiet gi kommunene myndighet til å regulere offentlig alkoholkonsum, noe de mener vil føre til mer frihet for innbyggerne, og mulighet for kommunene til å peke ut bestemte grøntområder der offentlig alkoholkonsum kan være tillatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer