Nye regler

Nå kan du få parkeringsbot med elsparkesykkelen

Strammer inn bruken.

LIGGER STRØDD: Elsparkesykler som ligger strødd, har vært en del av bybildet i Oslo lenge.Foto: Ørn E. Borgen / NTB
LIGGER STRØDD: Elsparkesykler som ligger strødd, har vært en del av bybildet i Oslo lenge.Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har gitt kommunene og politiet mulighet til å bøtelegge sparkesykler og andre små elektriske kjøretøy for feilparkering.

Det skriver samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Regjeringen gir nå kommunene og politiet mulighet til å ilegge parkeringsgebyr, også for overtredelser av skiltede parkeringsforbud for små elektriske kjøretøy, i likhet med andre overtredelser av parkeringsreglene for slike kjøretøy. Gebyret er på 900 kroner.

Politiet kan videre ilegge forenklet forelegg ved overtredelser av skiltede innkjøringsforbud og bruksforbudssoner for små elektriske kjøretøy. Satsen er på 1300 kroner. Det tydeliggjøres også at skiltede fartsgrensesoner for små elektriske kjøretøy kan håndheves med forenklet forelegg, heter det i meldingen.

– Det skal bli enda tydeligere hva som er lov og ikke lov i bruken av elektriske sparkesykler. Derfor vil det nå kunne komme soner hvor det ikke er lov til å parkere eller bruke elsparkesykler flere steder, og soner med bestemte fartsgrenser. Det er kommunene selv som innfører slike soner, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i pressemeldingen.

I tillegg kan kommunene selv regulere utleie av små elektriske kjøretøy. Dette er ment som et nytt verktøy for å håndtere lokale utfordringer, heter det i meldingen.

– Lov om utleie av små elektriske kjøretøy på offentlig grunn ble vedtatt av Stortinget 14. juni, og er nå trådt i kraft. Det betyr at kommunene nå har adgang til å regulere utleie av elsparkesykler der virksomheten baserer seg på at elsparkesyklene parkeres på offentlig grunn. Jeg har tro på at dette kan bli et effektivt verktøy for mange kommuner, sier Hareide.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer