Valget:

Nå kan du forhåndsstemme

Den ordinære forhåndsstemmegivningen ved stortings- og sametingsvalget starter tirsdag 10. august.

FORHÅNDSSTEMME: Mellom 10. august og 10. september kan du forhåndstemme på årets stortingsvalg. Foto: Valgdirektoratet.
FORHÅNDSSTEMME: Mellom 10. august og 10. september kan du forhåndstemme på årets stortingsvalg. Foto: Valgdirektoratet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av august sendte Valgdirektoratet ut digitale valgkort. Det markerte starten på valget, og fra i dag kan du forhåndsstemme.

Bekreftelse

Direktør for Valgdirektoratet Bjørn Berg forteller i en pressemelding at å få valgkortet først og fremst er en bekreftelse på at du har stemmerett ved årets stortingsvalg.

I tillegg får du nyttig informasjon om valget på valgkortet. I år sendes også valgkortene ut digitalt. Digitale valgkort kan brukes direkte på mobiltelefonen, og trenger ikke skrives ut.

Det er heller ikke nødvendig å vise valgkortet når du skal stemme, men det gjør selve stemmegivningen enklere og raskere.

- Det eneste du må ha med deg er legitimasjon med fullt navn, bilde og fødselsdato. Har du dette, så får du stemt, fastslår Berg.

Selv om valgkortene i år er digitale kan du ikke stemme på nett.

- Det er ikke gjort endringer i hvordan valget gjennomføres, og velgerne må møte opp i et valglokale og stemme på papirstemmesedler som tidligere.

13. september

Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune frem til 10. september. På valgdagen 13. september må man stemme i kommunen man er folkeregistrert i. Noen kommuner har to-dagers valg, her kan velgerne også stemme søndag 12. september, opplyser Valgdirektoratet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer