Ski, skøyter og vintersport

Nå kan du gjøre bruktkupp

Selg unna det du ikke selv lenger trenger - og kjøp «nytt» brukt.

FINN RIKTIGE SKI OG STAVER: Slik kjøper du riktig ski og staver for langrenn. Lars Amund Toftegaard fra Skiforeningen viser deg hva du må tenke på når det kommer til lengder, vekt og eventuelle felleski. Video: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Du vet vel at brukte ski kan være bedre enn nye?

Ni av ti nordmenn mener det er viktig med gjenbruk, men likevel oppgir kun fire av ti å ha kjøpt brukt sportsutstyr.

Dette viser en undersøkelse utført av Respons Analyse for Sparebank 1.

– Det er fint at vi har positive holdninger til gjenbruk, men det hjelper lite når ikke flere handler brukt. Det er synd, for så lenge skiutstyret tas vare på kan man ha minst like stor skiglede på fjorårets modeller eller eldre utstyr, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Her kan du kjøpe brukt

Det finnes mange arenaer for bruktkjøp. Finn, lokale kjøp-og-salg-grupper på Facebook eller andre lokale kjøp- og salg-arrangementer.

I november arrangerer rundt 100 idrettsklubber i hele landet «Byttehelgen», hvor det selges og kjøpes brukt skiutstyr og annet utstyr - oftest til vintersportsaktiviteter. Dette er et samarbeid mellom de lokale idrettslagene, Sparebank 1 og Norges Skiforbund Langrenn.

Du kan sjekke nærmeste arrangement på nettsida Byttehelgen.no - eller sjekk direkte med ditt lokale idrettslag.

På arrangementet kan du altså levere ditt gamle utstyr som du ikke bruker, for salg, og så kan du kjøpe det du selv trenger brukt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer