Makrell i tomat:

Nå kan du pante denne

Lofoten-makrell er først ut med pant av hermetikk i Norge.

PANT: Nå er det innført pant på denne. Foto: Lofoten
PANT: Nå er det innført pant på denne. Foto: Lofoten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er matprodusenten Lofoten, som nå har innført en strekkode på sin makrell i tomat, som vil kunne gi kunden penger tilbake, dersom hermetikkboksen gjenvinnes på en gjenvinningsstasjon.

Nyheten ble kjent gjennom en pressemelding tidligere i januar. Ifølge bransjebladet Matvarehandelen får man 50 øre per boks.

– Vi har de siste årene gjort flere emballasjeforbedringer på våre produkter, for å øke holdbarhet og redusere matsvinn, og jobber med flere nye løsninger for resirkulering og avfallsreduksjon. Nå håper vi å få med oss forbrukerne til å pante makrellboksen, sier daglig leder Øystein Rist i Lofoten i meldingen.

– Over 70 prosent av nordmenn spiser makrell i tomat, noe som tilsvarer over 30 millioner bokser i året! Hvis vi kan bidra til at enda flere makrell i tomat-spisere leverer makrellboksen til nærmeste gjenvinningsstasjon, istedenfor at den havner i søpla, er det mye å hente for miljøet, fortsetter han.

Gjennvinningen gjøres gjennom den svenske appen Bower, og Lofoten er den første bedriften i Norge som er med på ordningen.

Med Bower-appen skanner brukeren strekkoden på boksen, leverer emballasjen til sin nærmeste gjenvinningsstasjon utenfor eller ved hjemmet, og samler pantepenger direkte på mobilen. Det er rett og slett et pantesystem for emballasje, forklares det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer