Nå kan du ta båtførerprøven fra sofaen

Som et tilbud til båtfolket tilbyr Sjøfartsdirektoratet å ta båtførerprøven fra egen stue de neste to månedene.

BÅTFØRERPRØVEN: Sjøfartsdirektoratet tilbyr nå mulighet til å ta båtførerprøven som en videoovervåket eksamen fra stua - frem til juni. Foto: NTB scanpix
BÅTFØRERPRØVEN: Sjøfartsdirektoratet tilbyr nå mulighet til å ta båtførerprøven som en videoovervåket eksamen fra stua - frem til juni. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne sommeren vil trolig de fleste nordmenn feriere i Norge, noe som betyr at det blir ekstra mange båter på sjøen. Sjøfartsdirektoratet tror flere vil ta i bruk fritidsbåtene sine i år, eller gå til innkjøp av nye båter.

– Da er det viktig at det er mulig å tilegne seg nødvendig teoretisk kompetanse, sier seksjonssjef for fritidsfartøy i Sjøfartsdirektoratet, Petter Andre Søreng, i en pressemelding.

Videoovervåket hjemme-test

Hvert år går 25.000 personer opp til eksamen i båtførerprøven.

På grunn av koronasituasjonen og stengte teststeder kan båtførerprøven nå tas som videoovervåket test hjemmefra.

– Målet er at de som har forberedt seg til å ta prøven, skal få fullføre, sier Søreng.

For å sikre at det ikke jukses på prøven, blir denne tatt opp slik at testlederen kan spole tilbake og se gjennom i etterkant.

Den nettbaserte testen er et tilbud i første omgang ut juni måned. Dersom det blir mulig å gjennomføre testen ved fysisk oppmøte før juli, vil den nettbaserte løsningen være et parallelt tilbud i denne perioden.

Dette er Båtførerprøven

For å få utstedt båtførerbevis, må du avlegge eksamen ved et godkjent testsenter. Du kan delta å kurs eller studere selv, som privatist.

Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter.

Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter inntil 15 meter (cirka 50 fot). Det er ingen maksimumsbegrensning når det gjelder motorstørrelse eller hastighet.

Det koster 768 kroner å avlegge Båtførerprøven.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer