Nye elsykler

Nå kan man leie elsykler

I april lanserte tjenesten Tier nye elsykler i Bærum utenfor Oslo.

ELSYKLER I BÆRUM: De nye elsyklene til Tier er foreløpig bare lansert i Bærum utenfor Oslo, men man kan bruke dem for å komme seg inn til hovedstaden. Foto: Maksymilian Strzepka / Tier
ELSYKLER I BÆRUM: De nye elsyklene til Tier er foreløpig bare lansert i Bærum utenfor Oslo, men man kan bruke dem for å komme seg inn til hovedstaden. Foto: Maksymilian Strzepka / Tier Vis mer
Publisert

Siden elsparkesyklene ble vanlig her til lands har utleiemarkedet vokst betraktelig. Det er flere tjenester som tilbyr elsparkesykler for utleie, og de er tilgjengelig så å si hvor som helst - spesielt i hovedstaden og de andre store byene.

Tidligere i april lanserte utleieselskapet Tier også elsykler. 150 stykker har blitt plassert i Bærum, så langt.

Regionsjef Oslo og Viken hos Tier Mobility, Morten Askeland, forteller at elsykler spiller en viktig rolle i å utvide demografiske brukergrupper, og bidra til lengre turer.

- Vi ser i tillegg at en kurv gir elsyklene bredere funksjonalitet fremfor elsparkesyklene, for eksempel når det kommer til dagligvarehandel.

Man kan krysse over til Oslo

Bærum Kommune er et av markedene hvor Tier har faste parkeringsplasser for elsparkesykler og elsykler.

- Der finner man over 200 parkeringsplasser, blant annet stativer og plasser som er merket opp på bakken for våre kjøretøy, forklarer Askeland.

Man kan sykle til Oslo med elsyklene og parkere dem der.

- Vi har hittil ikke sett noen negative effekter av det, og vi oppfordrer alle brukere som kjører inn i Oslo med elsyklene våre til å parkere dem ved sykkelstativ - der det er tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.