Nye elsykler

Nå kan man leie elsykler

I april lanserte tjenesten Tier nye elsykler i Bærum utenfor Oslo.

ELSYKLER I BÆRUM: De nye elsyklene til Tier er foreløpig bare lansert i Bærum utenfor Oslo, men man kan bruke dem for å komme seg inn til hovedstaden. Foto: Maksymilian Strzepka / Tier
ELSYKLER I BÆRUM: De nye elsyklene til Tier er foreløpig bare lansert i Bærum utenfor Oslo, men man kan bruke dem for å komme seg inn til hovedstaden. Foto: Maksymilian Strzepka / Tier Vis mer
Publisert

Siden elsparkesyklene ble vanlig her til lands har utleiemarkedet vokst betraktelig. Det er flere tjenester som tilbyr elsparkesykler for utleie, og de er tilgjengelig så å si hvor som helst - spesielt i hovedstaden og de andre store byene.

Tidligere i april lanserte utleieselskapet Tier også elsykler. 150 stykker har blitt plassert i Bærum, så langt.

Regionsjef Oslo og Viken hos Tier Mobility, Morten Askeland, forteller at elsykler spiller en viktig rolle i å utvide demografiske brukergrupper, og bidra til lengre turer.

NYE ELSYKLER: Morten Askeland, Regionsjef Oslo og Viken hos Tier Mobility. Foto: Maksymilian Strzepka / Tier
NYE ELSYKLER: Morten Askeland, Regionsjef Oslo og Viken hos Tier Mobility. Foto: Maksymilian Strzepka / Tier Vis mer

- Vi ser i tillegg at en kurv gir elsyklene bredere funksjonalitet fremfor elsparkesyklene, for eksempel når det kommer til dagligvarehandel.

Man kan krysse over til Oslo

Bærum Kommune er et av markedene hvor Tier har faste parkeringsplasser for elsparkesykler og elsykler.

- Der finner man over 200 parkeringsplasser, blant annet stativer og plasser som er merket opp på bakken for våre kjøretøy, forklarer Askeland.

Man kan sykle til Oslo med elsyklene og parkere dem der.

- Vi har hittil ikke sett noen negative effekter av det, og vi oppfordrer alle brukere som kjører inn i Oslo med elsyklene våre til å parkere dem ved sykkelstativ - der det er tilgjengelig.

Forbundsleder i Blindeforbundet, Terje André Olsen forteller at det er en utfordring at elsparkesyklene sperrer fortauene.

- De gjør det vanskeligere å komme seg frem, og det er lett å snuble i dem.

UTFORDRING: Forbundsleder i Blindeforbundet, Terje André Olsen. Foto: Tom Egil Jensen
UTFORDRING: Forbundsleder i Blindeforbundet, Terje André Olsen. Foto: Tom Egil Jensen Vis mer

- Flere utplasserte elsykler fører jo også til flere parkerte elsykler langs fortauene, påpeker Olsen.

Mangler hjelm

Elsyklene som har blitt lansert i Bærum har ingen innebygd hjelm, slik som noen av Tier sine elsparkesykler har.

- Vi arbeider fortsatt med brukertesting av elsparkesykkelen med integrert hjelm, og vi undersøker også muligheten for en integrert hjelm på våre nye elsykler, forklarer Askeland.

Ingen elsykler ennå

De nye elsyklene er ennå ikke lansert i Oslo, selv om man kan ta seg til Oslo med dem fra Bærum - og tilbake igjen.

- Elsykkeltilbudet vårt utvides aktivt, forteller Askeland.

Samfunnskontakt i Norden for konkurrenten Bolt, David Mothander, forteller at de ikke vil lansere elsykler i Norge ennå.

Bor du verken i eller i nærheten av Bærum kommune, finnes det mange muligheter for lån eller leie av elsykkel rundtom i landet, blant annet via forskjellige kommunale ordninger. Du kan lese mer om mulighetene i artikkelen under:

Elsykkel kan erstatte andre reisemåter

En undersøkelse gjort på vegne av NAF viser at en av tre er positive til å bytte til elsykkel på hverdagsreisen, skriver de i en pressemelding.

- Elsykkel kan være et alternativ til både bil og kollektivtransport i hverdagen, forteller Janne Pedersen, senior forbrukerrådgiver i NAF, Norges Automobil-Forbund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer