Pollenallergi pollensesongen 2021

Nå kommer bjørkepollenet

Årets pollensesong er godt igang, og sterk vind i områder med mye pollen betyr ekstra stor spredning.

BJØRKEPOLLEN: Årets bjørkepollensesong er i gang. Med sterk vind kan pollenet spres over lange avstander. Foto: NTB
BJØRKEPOLLEN: Årets bjørkepollensesong er i gang. Med sterk vind kan pollenet spres over lange avstander. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kraftig vind over store deler av Østlandet i helga, og Meteorologene påpeker på Twitter at sol og vind gir mye pollen i lufta.

En kikk på Naafs pollenvarsling viser dessuten at det nå er kraftig bjørkepollenspredning både på Østlandet og Sørlandet.

LHL skriver på sine nettsider at vind kan spre pollen over lange avstander, dermed kan du reagere også når det ikke er spredning lokalt der du bor.

Ifølge Norges astma og allergiforbund antas det at i overkant av 20 prosent av befolkningen har en mer eller mindre alvorlig pollenallergi. Merker du plager som rennende nese og kløende øyne, kan det være snakk om pollenallergi.

Er du derimot i tvil om det du opplever er pollenplager, eller om du er smittet av corona, kan du lese mer om de forskjellige symptomene her.

Årets pollensesong er dessuten forventet å bli plagsom, ettersom det sjelden er to milde sesonger etter hverandre. Og fjorårets sesong var nettopp det, relativt mild.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer