Nå kommer de giftigste

Ekspertene spår et godt soppår. Det er fra nå de giftigste vokser.

PASS DEG FOR DENNE: Det ligger an til et godt soppår, tror ekspertene. Men nå utover kommer de giftigste sortene, som denne: Hvit fluesopp. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
PASS DEG FOR DENNE: Det ligger an til et godt soppår, tror ekspertene. Men nå utover kommer de giftigste sortene, som denne: Hvit fluesopp. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

2020 ligger an til et godt soppår, ifølge eksperter Dinside har snakket med.

- Soppen er en svikefull venn som kommer og går litt som den selv ønsker. Men vi mener at det ligger an til et godt soppår, ut fra sesongen så langt. Det har vært en fin miks av regn og sol over hele landet, det liker soppen. Dårlig ferievær = godt soppvær! sier Pål Karlsen, daglig leder i Norges sopp- og nyttevekstforbund, til Dinside.

- Det er fortsatt er tidlig i soppsesongen, så sånn sett har det vært en meget god start, legger han til, og forteller at august alltid er en av-og-på-måned for soppen.

- Hvis vi får sol, varme og mye vind i et par uker, så velger soppen å holde seg nede i bakken. Da må vi vente på mer høstlig vær. Så det er først i starten av september at vi kan si noe generelt om soppåret 2020. Vi krysser fingrene!

Soppsesong betyr også henvendelser om eventuelle forgiftninger fra sopp til Giftinformasjonen, og også der tror ekspertene det ligger an til soppår:

- Foreløpig ser det ut som om 2020 blir et godt soppår, sier Kristin Opdal Seljetun, soppsakkyndig i Giftinformasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer