Nye emojier

Nå kommer disse

Snart ruller 31 nye emojier ut til alle iOS-brukere.

ETTERLENGTET: Blant annet et helt vanlig rosa hjerte kommer endelig til emoji-biblioteket. Foto: Emojipedia
ETTERLENGTET: Blant annet et helt vanlig rosa hjerte kommer endelig til emoji-biblioteket. Foto: Emojipedia Vis mer
Publisert

Nå har betaversjonen av iOS 16.4 kommet og med det har vi også blitt introdusert for en rekke nye emojier.

Blant dem er de mest spennende et hode som rister og tre nye farger på hjertene.

For nei - vi har faktisk ikke et rent, enkelt rosa hjerte i dag. Vi får også en nydelig lyseblå og grå farge.

Totalt kommer det 31 emojier, der 21 er ulike og resten er fargevariasjoner i hudtone.

MANGE NYE: Her er 21 av de 31 emojiene som kommer med den nye iOS-oppdateringen. De resterende er fargevalg på hendene. Foto: Emojipedia
MANGE NYE: Her er 21 av de 31 emojiene som kommer med den nye iOS-oppdateringen. De resterende er fargevalg på hendene. Foto: Emojipedia Vis mer

- Spiller en sentral rolle

- Emojier gjør kommunikasjonen litt mer fargerik, livlig og morsom - og for mange spiller emojiene en sentral rolle i den daglige interaksjonen - spesielt med venner og familie, men for enkelte også i jobbsammenheng, eksempelvis til og med i eposter.

Det forteller Magnus Brøyn, byråleder i Coxit Public Relations og teknologiekspert til DinSide.

- På mange måter har det gitt muligheten til å uttrykke følelser og sinnsstemning uten å benytte ord og sammensatte setninger. Det er mer uformelt og uforpliktende.

Kort fortalt har emojien fått en sentral plass i hverdagskommunikasjonen, forklarer Brøyn.

- Likevel er det vanskelig å si at det er helt avgjørende eller veldig viktig, da vi selvsagt hadde klart å uttrykke oss uten, noe vi har gjort helt til emojiene kom, men det hadde rett og slett vært litt mer stivbeint, mindre morsomt og noe mer fargeløst.

EKSPERT: Magnus Brøyn, byråleder i Coxit Public Relations og teknologiekspert. Foto: Privat
EKSPERT: Magnus Brøyn, byråleder i Coxit Public Relations og teknologiekspert. Foto: Privat Vis mer

Smittsomt

Han mener at noen ganger er det også greit å smile litt av emojiene, da det for enkelte kan ta litt overhånd.

- Det er viktig å huske at overdreven bruk av emojier kan fremstå lite seriøst og at mange tolker emojiene på ulik måte. Som alt annet er det derfor viktig å balansere emojibruken, og tilpasse den til den eller de du kommuniserer med og ut i fra situasjonen, fortrinnsvis først og fremst i de nære relasjonene, sier han.

- Samtidig lar vi oss påvirke, så dersom du kommuniserer med en som dytter på med mange emojier, er sannsynligheten større for at du selv også legger inn et smilende ansikt eller en annen figur som følger opp initiativet. Det er rett og slett smittsomt å bruke emojier! Det tror jeg mange har opplevd, forteller han.

En litt kjedeligere hverdag

Brøyn forteller at for mange er en hverdag uten emojier rett og slett en litt kjedeligere dag.

- Av den grunn synes nok mange også at det er fint å få stadig nye emojier og nye følelsesmessige uttrykksformer, noe som endrer seg litt, med de nyeste emojiene som er kommet til noen av oss, og som snart også kan utnyttes av alle med iOS 16.4, forteller han.

- Deriblant kommer det et ganske ordinært rosa hjerte, en elg (for de som har savnet det) og et ristende hode, som kanskje kan angi hvordan du opplever en situasjon uten å skrive lange setninger, spør han seg.

- Kommer til å stå sterkt også i årene framover

Han forteller at emojier er en del av det sosiale og digitale livet de fleste lever i 2023, og med alt som skjer innen AR og VR, er det sannsynlig at den utvidede visuelle og personlige uttrykksformen kommer til å stå sterkt også i årene fremover.

- Som en del av dette har vi også avatarer. Det handler rett og slett om å kunne finne en personlig form på hvordan vi uttrykker vår identitet i digitale og sosiale medier, raskt og enkelt, på en litt morsommere og levende måte, sier Brøyn og legger til:

- Kort fortalt passer emojier godt med et hektisk digitalt og sosialt liv på farten. Og det kan vi kanskje smile litt av, men det er en realitet, i hvert fall for de fleste av oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer