NY EMBALLASJE I BUTIKKEN:

Nå kommer kjøttdeigen i pose

Skal spare miljøet for 39 tonn plast hvert år.

KJØTTDEIG I POSE: Disse posene skal spare miljøet for 39,2 tonn plast i året, ifølge Nortura og Rema. Foto: Benjamin Fjerdingstad
KJØTTDEIG I POSE: Disse posene skal spare miljøet for 39,2 tonn plast i året, ifølge Nortura og Rema. Foto: Benjamin Fjerdingstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøttdeig har i alle år blitt pakket i emballasje som ikke er spesielt bra for miljøet.

Nå lanserer Gilde og Rema ny innpakning for kjøttdeigen som ifølge pressemeldingen skal spare miljøet for 39,2 tonn plast hvert år.

- Overgangen til flowpack-emballasje er første ledd i en langsiktig plan på mer miljøvennlig emballasje på deiger. Ny forpakning bidrar også til reduksjon av klimagass-utslipp, fordi pakkene tar mindre plass under transport kan vi også redusere transportbehovet, sier Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura.

Fra mai måned skal du finne kjøttdeigen emballert i poser, i stedet for de gamle eskene.

- Nytenking som dette er viktig både for oss for kundene våre. Hvis vi skal lykkes med å nå de ambisiøse klimamålene vi har satt, må vi finne tiltak som gir effekt. Vi har kuttet 1321 tonn plast på egne merkevarer siden 2018, men vi skal ikke gi oss der, og den nye emballasjen til Gilde gir oss et betydelig hopp i riktig retning, sier Line Aarnes, kategori- og innkjøpsdirektør i REMA 1000.

Ifølge Grønt Punkt ble ble over 52 000 tonn plastemballasje fra husholdningene kastet i restavfallet i 2020, som kunne vært resirkulert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer