Omtrent en tredjedel av oss skal spise kalkun på nyttårsaften. Har du husket å ta ut den du skal spise fra fryseren? Hvis ikke bør du gjøre det nå.
For best mulig resultat bør en kalkun tine tre dager i kjøleskap før du skal steke den.
- Selv om det begynner å bli mer vanlig med fersk kalkun, kjøper folk som oftest frossen, sier Steve Westerby produktutvikler i Nortura.
Frossenmat har et noe frynsete rykte, som i hovedsak skyldes at vi ikke vet hvordan vi skal behandle den.
Hurtigtining i mikro eller varmt vann er en av de største syndene.
- Enkelt forklart vil kjøttcellene sprekke når kjøttet tines og går for fort fra frossen til tint tilstand. Kjøttsaften og all den gode smaken renner ut av kalkunen. Resultatet blir en tørr og smakløs kalkun.
I videoen over forklarer han hvordan og hvorfor du skal tine kalkunen så lenge i forveien.
Det beste jeg vet: Andreas Viestad legger kalkunen i lake
Dette er også årsaken til at du aldri må la kalkunen ligge på kjøkkenbenken for å tine, med ett unntak:
Dropp benken!
Du har kanskje lest flere steder at det er like greit, om ikke bedre, å tine kjøtt på benken. For så store kjøttstykker som kalkun, bør du likevel tenke deg om to ganger. For du har vel ikke lyst til å sende alle hjem med magesjau?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger