Svindelforsøk på Finn

Nå må du passe deg for denne Finn-svindelen

Ikke trykk på lenken hvis du får denne SMS-en.

IKKE FRA FINN: Svindlere forsøker å lure nordmenn på Finn. Foto: Kirsti Østvang
IKKE FRA FINN: Svindlere forsøker å lure nordmenn på Finn. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En tipser har sendt oss følgende melding:

«Jeg selger bolig og har en annonse ute på finn.no. I kveld fikk jeg to likelydende sms-ser fra avsenderen FINNSMS, som skrev at annonsen min var stoppet på grunn av kredittrøbbel, og ba meg oppdatere kredittopplysningene via en tilsendt lenke. Jeg fikk skikkelig panikk, men hadde heldigvis vett til ikke å klikke på lenka.»

Hun forteller videre at hun har vært i kontakt med Finn, som sier det er et kjent svindelforsøk og at de har stoppet lignende tidligere.

«Vi har stanset annonsen din Bør sees! Det er et problem med kredittkort autorisasjonen din. Vennligst besøk linken nedenfor for å oppdatere kredittkort informasjon din», står det i meldingen som inkluderer en lenke som ser ut til å være fra Finn.

SVINDEL-SMS: Slik blir Finn-brukerne forsøkt svindlet. Foto: Privat
SVINDEL-SMS: Slik blir Finn-brukerne forsøkt svindlet. Foto: Privat Vis mer

Sender ikke SMS

På sine nettsider opplyser Finn at det er primært fire forskjellige svindelforsøk på SMS, blant annet ved at noen utgir seg for å være fra Finn og man blir bedt om å klikke på en lenke. Finn skriver at de aldri vil sende tekstmelding til sine brukere om at en annonse er tatt ned.

«FINN sender aldri ut SMS, der vi forteller at du har fått annonsen din avvist. Disse blir alltid sendt til deg på epost. Legg merke til lenken som blir oppgitt. Denne viser ikke til https://www.finn.no», opplyste Finn den gang.

Liknende forsøk

Senest i februar skrev vi om liknende svindelforsøk på portalen. Finn anbefalte den gang brukerne om å slette meldingen, eller, hvis man hadde trykket på lenken, kontakte dem direkte.

Både i november i fjor og januar ble det advart mot liknende svindelmetoder.

Ved førstnevnte tilfelle sa svindlerne at SMS-mottakerens kredittkort var overladet med 499 kroner, og sendte vedkommende videre, via en link, til en nettside som ba om kredittkortinformasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer