Hjelpe noen i ferien?

Nå relanseres Feriesentralen

En digital tjeneste for å gjøre sommerferien bedre for dem som trenger det.

LÅNE HYTTE? På feriesentralen kan du legge inn ønsker for din sommerferie, som andre kan svare på. Foto: NTB Scanpix
LÅNE HYTTE? På feriesentralen kan du legge inn ønsker for din sommerferie, som andre kan svare på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2013 startet Unicef opp Feriesentralen, en tjeneste som var i drift frem til 2017, men som fikk så stor pågang at de ikke klarte å følge den opp.

Nå prøver de igjen - for å hjelpe flere med å komme seg gjennom sommeren.

Slik fungerer Feriesentralen

Kristin Oudmayer i Unicef forteller at Feriesentralen er en digital møteplass hvor de som har noe å låne- eller gi bort i feriene, kan legge ut en annonse om dette. I tillegg inviteres organisasjoner, kommuner og bedrifter som tilbyr gratisaktiviteter til barn og unge, til å legge det ut på Feriesentralen.

- På Feriesentralen er det også en egen ønskeside, hvor familier kan legge ut ønsker om å låne hytter, campingvogner, telt og så videre, sier Oudmayer.

Bakgrunnen for at Unicef opprettet Feriesentralen i 2013, er ifølge Oudmayer at de gjennom årene har hatt kontakt med utallige barn og voksne i forbindelse med ferietiden.

- Mange lurer på hvordan de skal komme seg gjennom sommeren, og forteller at de er fryktelig skamfulle og har det vanskelig. Ikke bare fordi de ikke kan reise på ferie, men også fordi de ikke har overskudd og initiativ til å gjøre kule og spennende ting hjemme i ferien, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer