Været:

Nå skal «alle» ha dette

Da Trond Gitmark kom på jobb i Lillesand i morges, sto kundene i kø for å kjøpe snøfresere. - Gutta våre monterer for harde livet nå, forteller han til Dagbladet.

FULL FRES: Jakob Grødum (t.v.) og Martin Arnesen hos maskinvareforretningen Gitmark monterer snøfreser tirsdag morgen. Foto: Privat
FULL FRES: Jakob Grødum (t.v.) og Martin Arnesen hos maskinvareforretningen Gitmark monterer snøfreser tirsdag morgen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sendt ut oransje farevarsel for snø på Sørlandet og deler av Østlandet fram til onsdag. Flere steder er det meldt om trafikale problemer, og på Østlandet er kollektivtrafikken hardt rammet.

Innstillinger, stengte veier og stress hos mange - topp stemning hos daglig leder Trond Gitmark i maskinvarebutikken Gitmark, som holder til i Arendal og Lillesand.

- Det sto kø her da vi åpnet på morgenen i dag, og det vi har hatt ferdig montert er solgt, forteller Gitmark når Dagbladet ringer i 9-tida tirsdag.

Her finner du snøfreser (annonselenke)

Han forteller om stor pågang, og sier at de ansatte ved butikkene i Arendal og Lillesand, som ikke er snødd inne og ikke har kommet seg på jobb, nå er i full sving.

- Gutta våre står og monterer for harde livet, og vi ser også at det i nettbutikken er bra aktivitet, sier han.

FORNØYD: Trond Gitmark forteller at det er en god følelse å starte året med gode salgstall. Nå ryker snøfreserne nemlig i rekordfart. Foto: Privat
FORNØYD: Trond Gitmark forteller at det er en god følelse å starte året med gode salgstall. Nå ryker snøfreserne nemlig i rekordfart. Foto: Privat Vis mer

I Arendal har det kommet rett i underkant av 100 cm snø flere steder, og Gitmark forteller om skikkelig snøfreserfeber.

- Folk klarer seg gjerne med en snøskuffe i en dag eller to, men når det fortsetter finner de ofte ut at de skal kjøpe fres - og sånn har det også vært nå.

SNØVÆR: Det har kommet store mengder snømengder på Sørlandet. Her fra Arendal sentrum. Foto: NTB
SNØVÆR: Det har kommet store mengder snømengder på Sørlandet. Her fra Arendal sentrum. Foto: NTB Vis mer

- Lurt å vurdere hjemmekontor

I Arendal har kommunen nedsatt krisestab for å møte snøkaoset. Kommunal SFO er stengt, det oppfordres til hjemmekontor for kommunalt ansatte og hjemmetjenesten får hjelp til å komme seg rundt.

- Vi har klart det viktigste, og det er at det ikke har gått utover liv og helse, sier Arendal-ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) til Dagbladet, tirsdag formiddag.

I områdene fra Mandal og opp til Kragerø er det ventet enda mer snø tirsdag.

Meteorolog Pernille Borander anslår at det kan komme mellom 20 og 40 centimeter i løpet av dagen.

Det har snødd kraftig i Agder gjennom natta, og det er meldt sterk vind. Vegvesenet opplyser at det har roet seg nord for Tvedestrand og Risør. Der er det snøføre, men ikke like ekstremt som i Agder.

- Sånn som været er nå, er det nok lurt å vurdere hjemmekontor. Det hadde jeg gjort, hvis jeg kunne, sier trafikkoperatør Andreas Larsen i Vegtrafikksentralen Sør til NTB.