Plaget av mordersneglen - også kalt brunskogsneglen?

Nå våkner mordersneglen

– Rydd i hagen din nå, oppfordrer ekspert.

VÅKNER NÅ: Utover våren og forsommeren finner man ofte helt unge brunskogsnegler sammen med større, ensfagede brunskogsnegler. Foto: Erling Fløistad, NIBIO
VÅKNER NÅ: Utover våren og forsommeren finner man ofte helt unge brunskogsnegler sammen med større, ensfagede brunskogsnegler. Foto: Erling Fløistad, NIBIO Vis mer
Publisert

Hvert år, når kalenderen viser mars/april, er brunskogsnegl-problematikken igjen på manges lepper. Eller du kjenner dem kanskje best omtalt som mordersnegl.

Det mange nå lurer på nå, er blir det snegleår, har sneglene begynt å komme, hvor mange blir det i år, har vinteren gjort at det kommer få eller mange snegler, finnes det noen nye måter å ta knekken på de på?

Vi har tatt en prat med en som kan mye om brunskogsnegler, eller bare brunsnegl som den også kalles, nemlig kommunikasjonsrådgiver ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), Erling Fløistad.

Snegleår finnes ikke

Det første han kan avkrefte, er at vi kan vente oss et snegleår.

– Det finnes ikke noe som heter snegleår, fordi det blir ikke plutselig mange flere snegler.

Det som kan påvirke bestanden er høst og vinterforholdene. Tidlig frost på høsten, eller sprengkulde på vinteren uten snø, kan begge redusere bestanden. Men det er ikke dette som gjør at vi kaller et år for snegleår, forklarer Fløistad.

– Folk kan oppleve at det et år er flere snegler enn fjoråret, men det trenger i realiteten ikke være det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer