Coronatest:

Når må man teste seg for corona?

Og hvordan føles det? Her finner du svar på det du lurer på om å ta coronatest.

CORONATEST: I mange kommuner foregår test av covid-19 mens du sitter i bilen. Foto: Berit B. Njarga
CORONATEST: I mange kommuner foregår test av covid-19 mens du sitter i bilen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Årets høst har vært preget av en smitteeksplosjon mange steder, og påfølgende strenge tiltak både nasjonalt og kommunalt.

I uke 46 ble det testet i underkant av 150.0000 personer, ifølge Folkehelseinstituttet. Samtidig er det slett ikke alle symptomer som krever coronatest, som du kan lese mer om her.

Er du i tvil om du må eller bør teste deg for corona, eller er nysgjerrig på hva reglene sier?

Her kan du lese mer om når man må ta corona-test. Du kan også lese om hvordan testen oppleves å ta, som vil være naturlig å lure på om man fikke er blitt testet ennå.

Hvem må teste seg for corona?

Av de som ble testet i uke 46, som siste ukesrapport fra FHI er fra, var det i alt 3.994 smittetilfeller. Andelen positive tester utgjorde 2,78 prosent.

Stor pågang har den siste tiden gjort at det i perioder har vært en del lenger ventetid på å få prøvesvar, enn tidligere.

Per i dag anbefaler Folkehelseinstituttet (FHI) at alle personer som selv mistenker at de er smittet av covid-19 får anledning til å teste seg. Følgende bør testes, ifølge helsenorge.no:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer