Lage muffins på bål i appelsinskall

Når man har lyst på litt ekstra bålkos ...

... så lager man rett og slett muffins på bålet!

SJOKOLADEMUFFINS: Rykende fersk og varm sjokolademuffins med appelsinsmak, stekt på bålet, er ikke feil når man er tur. Foto: Kristin Sørdal. 
SJOKOLADEMUFFINS: Rykende fersk og varm sjokolademuffins med appelsinsmak, stekt på bålet, er ikke feil når man er tur. Foto: Kristin Sørdal.  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man er på tur i skogen, og er ferdig med pølsegrillingen, er det ikke akkurat uvanlig at behovet for noe søtt melder seg.

Derfor vil vi på alle måter anbefale deg å teste ut denne muffinsvarianten - på bålet.

Ta en titt på fremgangsmåten her:

Vis mer Vis mer

#1: Fiks muffinsrøren

Det vil lønne seg å lage muffinsrøren før du drar hjemmefra. Så her står du selvfølgelig helt fritt til å velge den røren du vil - om det så er ferdigrøre fra Toro.

Vi valgte denne gang å lage sjokolademuffins-røre, som vi fylte i en mattermos for at den skulle holde seg god så lenge som mulig. Mattermosen var i tillegg veldig praktisk da vi helte røra i appelsinskallene.

Har du ikke mattermos, kan du fint helle røra i en boks, eller i en flaske med vid tut. Bare pass på at beholderen kan lukkes godt igjen - så det ikke blir søl i tursekken din.

#2: Tenn bål

Det er viktig at du bålet du lager ikke er for lite eller avgir for lite varme. Det er også en fordel hvis du kan legge noen steiner i bålet hvor du kan plassere muffinspakkene.

Synes du det er vanskelig å tenne bål? Vi har testet flere hjelpemidler for å få fyr på bålet. Blant annet denne tennpastaen på tube, som lover å få fyr på selv fuktig ved.

#3: Gjør klar appelsinformene

Du kan velge om du vil forberede appelsinskallet hjemme eller ute på tur. Tar du med deg en presse, kan du få helt fersk appelsinjuice på tur - hvis du velger å gjøre det i skogen.

Huskeliste hvis du vil lage det i skogen: Skarp kniv, alluminiumsfolie, skje/juicepresse, skjeer til å spise med og eventuelt noe å skjære på hvis du ikke vil bruke en stubbe eller lignende.

ENKELT: Å lage sjokolade- og appelsinmuffins i skogen, er både enkelt og godt. Foto: Kristin Sørdal.
ENKELT: Å lage sjokolade- og appelsinmuffins i skogen, er både enkelt og godt. Foto: Kristin Sørdal. Vis mer

Fremgangsmåten er enkel:

  • Del appelsinen i to med en kniv.
  • Fjern innholdet (for eksempel med en skje eller en juicepresse).
  • Fyll halvdelene med muffinsrøren.
  • Putt sjokoladebiter på toppen hvis du ønsker det.
  • Pakk appelsinene inn i et dobbelt lag med alluminiumsfolie.

#4: Stek muffinsene på bålet

Her gjelder det å føle seg litt frem, men ikke legg muffinsene på bålet før flammene har lagt seg litt.

Da vi stekte muffinsene tok det omtrent 12 minutter.

STEINER: Har du mulighet til å støtte opp muffinspakkene på steiner, vil det være en fordel. Foto: Hanna Sikkeland.
STEINER: Har du mulighet til å støtte opp muffinspakkene på steiner, vil det være en fordel. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer

Sjekk underveis hvordan det ligger an, og unngå at pakkene ligger over direkte flammer - da kan appelsinskallet bli brent.

Bygg gjerne opp pakkene med varme steiner i bålet hvis du har mulighet til det. Det er også viktig at pakkene ligger så rett som mulig på bålet, så ikke røren renner ut av appelsinskallet.

#5: Nyt!

Når muffinsene ser ferdige ut, er det bare å forsiktig fjerne dem fra bålet. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.

La gjerne muffinsen få hvile et par minutter før du spiser den.

PS: Lyst på en skikkelig god frokostmuffins med egg og bacon du kan med på tur? Da bør du sjekke ut denne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer