Hvordan vedlikeholde felleski

Nei, felleskiene er ikke helt vedlikeholdsfrie

Felleski må også renses, glides og vedlikeholdes. Men ligg unna skirens for vanlige ski!

SKI: Ifølge Skiforeningens Elisabeth Uhlig-Nordølum er en viktig fordel med felleski at du slipper å tenke på å smøre dem. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med felleski eller «skin ski» slipper du å bry deg om temperaturer og hvilken skismurning du trenger.

Men selv om du ikke behøver å smøre skiene hver gang du skal på tur, er ikke felleskiene helt vedlikeholdsfrie.

De må fremdeles renses, impregneres og glides. Her er rådene for hvordan du best kan ta vare på felleskiene dine. Og du må være spesielt oppmerksom på våren!

– Mange vet ikke at skiene må vedlikeholdes

Henrik Johnsen, racingsjef i Swix, sier mange av dem som eier felleski ikke er klar over at de nye skiene må vedlikeholdes - selv om han poengterer at det nok er flere de siste åra som har skjønt at felleski også må vedlikeholdes.

– Det er det mange som har bommet litt på, når felleskiene var noe helt nytt: Mange tror at man kjøper vedlikeholdsfrie ski – men det er de ikke. De er enklere i form av at man ikke trenger så mye vedlikehold for feste – men på gli trenger man det samme som på vanlige langrennsski, sier Johnsen til Dinside.

Han understreker at det er enkelt å ta vare på felleskiene så lenge du vet hva du skal gjøre.

– Vedlikehold som må gjøres er å rense fellene, impregnere fellene og glide skiene. Skiene er smørefrie, men bør likevel glides som vanlige ski, sier Johnsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer