Stenger hytta:

- Nei takk til 4 000 kroner pr. skitur

Her er alle strømpunktene du må sjekke på hytta.

FIREDOBBEL STRØMREGNING: Rune Hansen fra Mjøndalen har vinterstengt hytta i Grungedal i Vinje kommune. Vinterstrømmen har økt fra 8 000 - 10 000 til 32 000 på tre år. Foto: Privat.
FIREDOBBEL STRØMREGNING: Rune Hansen fra Mjøndalen har vinterstengt hytta i Grungedal i Vinje kommune. Vinterstrømmen har økt fra 8 000 - 10 000 til 32 000 på tre år. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/MJØNDALEN (Dagbladet/Din Side): De fleste med hytter på fjellet og ved skiløyper ser an hvordan strømprisen drar i veien før de bestemmer seg for om de skal fyre opp to «husholdninger» i vinter.

Hytteeier Rune Hansen (63) i Mjøndalen har allerede bestemt seg. Han og familien har «stengt» den 10 år gamle og 90 kvadratmeter store, helt vanlige hytta i Grungedal i hyttekommunen Vinje, nettopp på grunn av strømprisene.

- Det blir for mye penger å bruke på strøm. 4 000 kroner pr. skitur pluss transport 370 kilometer tur/retur blir for dyrt. Da kan vi bo på hotell, få maten servert og gå rett ut i løypa. Eller ta en par turer til Syden, resonnerer han i grove trekk, før han legger til:

- Hvis strømprisen går over 6,00 kroner pr. kilowattime (kWh), slik mange tror, kommer skituren på 5 000 kroner per gang etter vår vanlige hyttebruk med åtte besøk.

Det var Drammens Tidende som omtalte saken først.

Så kommer regnestykket og mange praktiske og nødvendige tips til hytteeiere som vil holde igjen på strømregningene, men som ikke er like kyndige på bygg, strøm og vann som han selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer