Nettbrettet for friluftsentusiasten

Earl sørger for at du overlever under de mest ekstreme værforhold.

ALT DU TRENGER? Kan dette bli nettbrettet som gjør at du kan legge igjen all friluftsteknologi hjemme?  Foto: Produsent
ALT DU TRENGER? Kan dette bli nettbrettet som gjør at du kan legge igjen all friluftsteknologi hjemme? Foto: Produsent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Earl kan bli verdens første «overlevelses-nettbrett» når den (sannsynligvis) slippes i USA mot slutten av sommeren. Jonathan Perry, fjell- og friluftsentusiasten bak produktet, har snart klart å crowdfunde rundt halvparten av de rundt 1,5 millioner kronene firmaet hans trenger for å komme i mål med nettbrettet, som er kalt opp etter hans åtte år gamle greyhound.

Tilkall nødhjelp på radioen

Hva kommer så Earl til å inneholde? Jo, foruten å være et Android 4.1-nettbrett som er bygd slik at det skal tåle all slags juling rent værmessig, får man også en rekke andre finesser som kan gjøre dette til den teknologi- og friluftsinteressertes våteste drøm. Den inneholder GPS som du kan kombinere med for eksempel appen EveryTrail Pro for over 300.000 turforslag verden over, en kompleks værsensor (termometer, barometer, fuktighetsmåler og vindhastighetsmåler), toveis FM/AM-radio for å tilkalle hjelp, walkie-talkie og MOBI-, og EPUB- og PDF-støtte for å lese bøker om kvelden.

Du kan derimot ikke forvente mirakler fra den seks tommer store skjermen, som dessuten benytter såkalt elektronisk blekk for å vise fram innholdet på skjermen. Dette blir med andre ord sannsynligvis ingen spillmaskin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer