Middag:

Nettet koker: - Hva f***!

Den nye retten til restauranten Street Urchin vekker stor oppsikt.

IKKE LENGER I TOPPEN AV ET TRE: Her endte Nøtteliten sine siste dager. Foto: Street Urchin
IKKE LENGER I TOPPEN AV ET TRE: Her endte Nøtteliten sine siste dager. Foto: Street Urchin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En restaurant i Manchester vekker stor oppsikt.

Årsaken er at restauranten, Street Urchin, har begynt å servere fritert ekorn.

Ekornet serveres på en seng av det restauranten beskriver som en «kremaktig pulled svineknoke-stuing, krutonger av hasselnøttbrød, og brennesle-pesto».

Prisen for ekornretten er 22,50 pund, altså 290 kroner.

- Det har mye smak, smøraktig tekstur, og er vilt, frittgående kjøtt, sier restaurantens eier, Rachel Choudhary, til Manchester-avisa The Manc.

- Veldig godt

Choudhary, som driver restauranten sammen med ektemannen Kevin Choudary, hevder at retten er svært populær.

- Vi lette etter noe nytt til menyen. Kev snakket med leverandøren vår, og spurte tilfeldigvis om de hadde noen gråekorn. Det hadde de heldigvis, sier hun til Manchester-avisa The Manc.

HYL: Disse jentene blir sjokkert over ekornet som de traff med bilen. Video: Newsflare. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV. Musikk: Epidemic Sound Vis mer

Hun sier at alle de ansatte smakte på retten da den ble satt opp på menyen.

- Flesteparten syntes at det var veldig godt, påstår hun.

Spises som kyllingvinger

Restauranteieren innrømmer at hun var svært usikker på om restaurantgjestene kom til å bestille fritert ekorn.

- Vi ble veldig overrasket. Veldig mange har prøvd det, og gitt oss gode tilbakemeldinger. Vi har anbefalt at de spiser det som kyllingvinger. Da får du mest kjøtt, sier hun.

IKKE POPULÆR: I motsetning til rødekornet, er gråekornet ingen favoritt i Storbritannia. Foto: AP
IKKE POPULÆR: I motsetning til rødekornet, er gråekornet ingen favoritt i Storbritannia. Foto: AP Vis mer

Voldsomme reaksjoner

Etter at The Manc la ut saken om ekornmiddagen på Facebook, har reaksjonene vært mange:

- De er vakre små skapninger. Jeg synes at dette er frastøtende.

- Neiiiiiiii.

- Smaker ok. Litt nøttete.

- Kan inneholde spor av nøtter.

- Alt må jo prøves én gang.

Fritt vilt

Her til lands er det lov å jakte på ekorn mellom 1. november og 15. mars, ifølge Store norske leksikon.

I Storbritannia er det lov å fange og skyte gråekorn - så lenge det gjøres på en human måte.

Ifølge øyrikets viltnemnd er gråekorn, som mange briter anser som en pest og en plage, et godt alternativ til kjøtt fra fabrikk.

- Ved høy bestand kan gråekornet forårsake betydelig skade på skogbruk, avlinger og hager. Det kan avlives ned hele året, opplyser de på sine nettsider.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer