Ni av tolv elsparkesykkelaktører må forsvinne fra Oslo

Byrådet vil bare ha tre aktører i hovedstaden.

MÅ UT: Fra 1. april ser det ut til at bare tre aktører får leie ut elsparkesykler i Oslo. Foto: Ørn E. Borgen/NTB
MÅ UT: Fra 1. april ser det ut til at bare tre aktører får leie ut elsparkesykler i Oslo. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Vis mer
Publisert

Byrådet i Oslo har bestemt at bare tre aktører skal få tillatelse til å leie ut elsparkesykler i hovedstaden. Det betyr at ni aktører må pakke vekk sine sykler.

Målet er å begrense antallet allerede til våren, opplyser byrådet til Aftenposten.

Dagens tillatelsesordning går ut 31. mars, og byrådet ønsker å ha den nye ordningen på plass allerede fra 1. april.

Selve antallet elsparkesykler vil derimot ikke endres – det skal fortsatt være rundt 8.000 elsparkesykler i Oslo. Hvilke aktører som velges ut til å kunne drifte i Oslo, vil baseres på en rekke kriterier.

ELSPARKESYKKEL: Elsparkesykler er veldig populære, og flere av selskapene holder åpent om vinteren. Men er det egentlig så enkelt å elsparkesykle i snøen? Vi testet! Reporter: Christian Wehus. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

– Vi vil prioritere selskapene som har de beste løsningene for fremkommelighet, trafikksikkerhet, klima og miljø. Det viktigste for oss er at folk skal oppleve det som trygt å bevege seg i byen, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel, i en pressemelding.

Bystyret må endelig vedta forslaget fra byrådet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer