Nike lanserte ny strikkesko

Snart kan du jogge på strømpelesten - men med en skikkelig såle under.

Free-sålen er fleksibel og gir ikke mye motstand når den bøyes. Det skal sørge for at det nesten føles som å løpe barbeint, men med demping. Foto: Nike
Free-sålen er fleksibel og gir ikke mye motstand når den bøyes. Det skal sørge for at det nesten føles som å løpe barbeint, men med demping. Foto: Nike Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig lanserte Nike sine nye joggesko "Free Flyknit". De er på mange måter en videreutvikling av forgjengeren Flyknit Lunar 1+.

Les også: Dette må være verdens rareste joggesko

Det de har gjort er å ta Free-sålen, sålen med strategisk plasserte "snitt" i gummien, og kombinert den med den strikkede utførelsen fra Flyknit Lunar 1+.

Resultatet er, ifølge Nike, at skoen føles som en naturlig forlengelse av din egen fot.

Har du prøvd barfotløping?

Strikket tett

Nå er det ikke snakk om en sko strikket av en bestemor på Toten, men fabrikkstrikket høyteknologi.

Blant annet er den strikket med ulik tetthet, slik at slitasjeområder skal tåle mer. Samtidig er den mer elastisk noen steder, for at skoen skal sitte som støpt.

Dette er også viktig for å gi støtte til foten.


Ikke billigsko

Free Flyknit har fått en veiledende utsalgspris på 160 amerikanske dollar. Direkte omregnet i norske kroner og øre skulle prisen havne like under tusenlappen.

Men: Flyknit Lunar 1+ hadde også en veiledende pris på 160 dollar, og den selges i norske butikker for rundt 1300 kroner (ofte mer).

Stoler du på løpestegstester? Vi har testet butikkene

Det er derfor sannsynlig at Free Flyknit vil legge seg rundt samme pris. Skoene blir tilgjengelige fra 1. august, men det skal gå an å forhåndsbestille om du ønsker det.

skoenes nettside vises de også i flere farger.

Under kan du se en video som forklarer tanken bak designet:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer