Knyt skoene med Siri

Nikes Adapt Huarache kan styres med Siri og Apple Watch

Nike fortsetter satsingen på selvsnørende sko.

KNYTER SEG SELV: Foto: Nike
KNYTER SEG SELV: Foto: Nike Vis mer
Publisert

I 2016 kom Nike med sine første selvknytende, eller skal vi si selvstrammende, sko, i anledning 30-årsjubileet til filmen «Tilbake til fremtiden II», hvor Marty McFly hadde på seg et par Nike-sko som knyter seg selv.

Det var opprinnelig ment som en engangsgreie i begrenset opplag, men de ble så populære at Nike måtte gjøre dem tilgjengelig for salg.

Og siden den gang har skoprodusenten jobbet med å utvikle sin selvknytende-skoteknologi, kalt «HyperAdapt».

Blinker og kan snakkes til

Nå har Nike akkurat lansert et nytt par selvknytende sko, Nike Adapt Huarache.

Dette er en teknologisk utgave av den klassiske Huarache-joggeskoen, som så dagens lys i 1991.

BRUK MOBILEN ELLER KLOKKA: Nike Adapt Huarache kan styres fra Nike Adapt-appen på iPhone eller Apple Watch. Foto: Nike
BRUK MOBILEN ELLER KLOKKA: Nike Adapt Huarache kan styres fra Nike Adapt-appen på iPhone eller Apple Watch. Foto: Nike Vis mer

Designmessig skal det være samme sko, men den nye modellen er utstyrt med to LED-lys som kan skifte farge i en tilhørende Nike Adapt-app.

Ifølge The Verge vil appen by på forhåndsinnstilte modus som kan settes til ulike farger og skifte avhengig av fottypen din og hvilken aktivitet du holder på med, for eksempel om du bare slapper av på kontoret (da vil du kanskje løse lissene litt) eller er ute på løpetur (da vil du ha lissene stramt).

Nike sier Adapt Huarache også er selskapets første som kan styres fra Apple Watch eller med iPhone via Apples talestyringsassistent Siri.

STEMMESTYRING: I Nike Adapt-appen vil du kunne lage Siri-snarveier som "Hei Siri, løsne skolissene mine". Foto: Nike
STEMMESTYRING: I Nike Adapt-appen vil du kunne lage Siri-snarveier som "Hei Siri, løsne skolissene mine". Foto: Nike Vis mer

I salg i september

Nike Adapt Huarache skal komme i salg 13. september via Nikes SNKRS-app eller utvalgte forhandlere.

Prisen er foreløpig ikke kjent, men Nikes selvknytende basketsko Adapt BB lansert tidligere i år hadde en prislapp på 350 dollar, cirka 3150 kroner.

Hva er vitsen?

«Kan man ikke bare knyte skolissene sine sjæl?» tenker du kanskje nå. Jo, det kan man jo så klart.

Ifølge Engadget var Nikes tanke bak de forrige selvknytende skoene Adapt BB, som også kunne tilpasse strammingen etter aktivitet, at det skulle gi utøverne - i dette tilfellet basketballspillere - den mest behagelige skoen til enhver tid. I løpet av en basketkamp kan føttene til en spiller utvide seg med nesten en halv størrelse, noe som kan ha en innvirkning på bevegelse og prestasjon.

Engadget trekker også frem hvordan folk med funksjonshemminger kan dra nytte av det, spesielt de som ikke er i stand til å knyte sine egne sko.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer