Nobelpris-skiene

Head lanserer en egen slalåmserie som bruker nobelpris-vinnende materiale.

JOY-JOY-JOY! Joy-serien som Head lanserer neste år består av Big Joy, Great Joy, Total Joy, Super Joy, Absolute Joy og Pure Joy. Det er bredden som skiller dem. Foto: Head
JOY-JOY-JOY! Joy-serien som Head lanserer neste år består av Big Joy, Great Joy, Total Joy, Super Joy, Absolute Joy og Pure Joy. Det er bredden som skiller dem. Foto: Head Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slalåmski fra Head har de fleste sett, men det er ikke sikkert de har hørt om materialet som brukes i skiene. Det nylig vant en pris på verdens største sportsmesse - ISPO.

Serien heter «Joy», og er et for oss helt ukjent materiale kalt grafén.

Les: Slalåmskiene som hyller Pink Floyd

Verdens sterkeste

Hva gjør det så grafén bedre enn for eksempel karbon eller glassfiber? Jo, det er det letteste og sterkeste materiale som noen gang er laget, og er dermed lettere enn begge de ovenevnte materialene.

Det har dessuten bedre såkalt vridningsstivhet.

Nobelpris

Så grafén er ikke noe du skal kimse av, for i 2010 vant to fysikere Nobelprisen i fysikk for deres arbeid med materialet.

Les også: Disse slalåmstøvlene støpes rundt føttene dine

Joy-serien kommer først i 2015, og er et resultat av Heads samarbeid med fokusgrupper verden rundt, der blant annet alpinisten Lindsey Vonn har gitt skiene godkjentstempelet.

Les mer om: vinter, ski og alpint

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer