Endrer coronasertifikatet:

Noen grønne sertifikat blir røde

Regjeringen endrer i morgen det nasjonale coronasertifikatet slik at det harmonerer med EU.

KAN BLI RØDT: Er det mer enn 270 dager siden du ble grunnvaksinert og du ikke har fått booster-dose, vil det nasjonale coronasertifikatet bli rødt i morgen. Foto: Odd Roar Lange
KAN BLI RØDT: Er det mer enn 270 dager siden du ble grunnvaksinert og du ikke har fått booster-dose, vil det nasjonale coronasertifikatet bli rødt i morgen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 10. februar gjøres endringer i det nasjonale coronasertifikatet. Det innebærer at noen som tidligere har hatt grønt sertifikat nå får rødt sertifikat.

Bakgrunnen er at den nasjonale kontrollsiden nå skal harmonere med resten av EU. Der får man grønt sertifikat

  • i 180 dager, ved gjennomgått smitte
  • i 270 dager, ved grunnvaksinasjon (f.eks. 2 doser med Pfizer/Moderna) eller gjennomgått smitte pluss én vaksine
  • ubegrenset, hvis man har fått oppfriskningsdose

Den nasjonale kontrollsiden var tidligere gyldig mer enn 270 dager dersom man var grunnvaksinert (uten oppfriskningsdose), men det er altså de som er grunnvaksinert for mer enn 270 dager siden (15. mai 2021 i det dette skrives), og som ikke har fått oppfriskningsdose, som nå vil få rødt på den nasjonale kontrollsiden i morgen.

Regjeringen påpeker at dette ikke har noen praktisk betydning, siden den nasjonale kontrollsiden foreløpig ikke er tatt i bruk. Det skal imidlertid fortsatt være tilgjengelig fordi kommunene har anledning til å ta det i bruk lokalt, og i tilfelle det i fremtiden blir aktuelt med nasjonale tiltak som innebærer bruk av coronasertifikat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer