Julebrus:

- Noen har rampet med julebrusen!

Juleproduktene er på full vei inn i butikkene, og i år er får julebrusen mye plass på helt nye arenaer.

HJEMMELAGET: Julebrusen eller julesaften kan enkelt lages hjemme! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er knappe to måneder til jul, og nå begynner juleproduktene for alvor å gjøre et inntog i butikkene. En av dem kommer fra Egersund-bryggeriet Berentsens Brygghus. De har slått sine pjalter sammen med Nordpolens frekkeste nisse og lanserer en splitter ny julebrus: Julebrusfabrikkens rampebrus.

Brusen kommer i en klassisk 0,33-liters boks, og det er ingen tvil om at nissen har rampet med innholdet. Om du lurer på hva, kan du skrolle helt ned i artikkelen.

Julebrusnyheter

Det er ikke bare-bare å lykkes med nye varianter av julebrus. Flere har prøvd, men selv ikke Coca-Cola lykkes med å finne sin plass i julebrustradisjonen et par år tilbake. Kanskje de ble for store?

I år er det produsenter som prøver seg med nylanseringer. SoloSuper har lansert en rød julebrus sammen med brusblogger Linnéa Myhre, og håndverksbryggeriet Nøisom har laget et helt ny julebrus for voksne, som de håper skal få plass i Fredrikstad-innbyggernes hjerter.

Ifølge forbruksforsker og sosiolog Annechen Bahr Bugge er sosialt samvær og måltider det viktigste for mange i jula, og julebrusen passer perfekt inn her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.