World's best cuisines

Norge på jumboplass: Kokkestjerne skeptisk

Norge havner nederst på listen over verdens beste mat.

LEFSE: Lefse er en av Norges beste tradisjonelle matvarer, ifølge TasteAtlas.
LEFSE: Lefse er en av Norges beste tradisjonelle matvarer, ifølge TasteAtlas. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pinnekjøtt, ribbe og lutefisk. Kamskjell, skrei og sjøkreps. Lam, multer og reinsdyr. Finnes det noe bedre enn norsk mat og råvarer? Ja - det aller meste, skal vi tro TasteAtlas' ferske rangering av verdens beste kjøkken, eller World's Best Cuisine.

Det skal sies at bare rundt halvparten av verdens land er med i kåringen, men Norge havnet like fullt på en stusslig 95. og sisteplass.

- Hvem er det som har kåret dette? spør en lettere skeptisk Filip August Bendi.

For om noen et sted der ute ikke setter pris på norsk tradisjonsmat, er norske kokker og kokkekunst i verdenstoppen - med Bendi i spissen.

Neste måned konkurrerer Bendi med verdenseliten av kokker i den prestisjefylte Bocuse d'Or i Lyon. I Bocuse d'Ors europafinale i fjor kom han på tredjeplass. I november tok de norske kokkelandslagene flere gull, og en sammenlagt bronse og sølv i Kokke-VM i Luxemburg.

- Vi har fantastiske mattradisjoner i Norge - så synd for alle dem som ikke har fått oppleve det.

Gruses av Polen og Tyskland

TasteAtlas er et nettsted viet all verdens tradisjonsrike smaker, og de har jevnlig kåringer av typen «verdens beste sandwich» eller «verdens beste suppe». Listen over verdens beste kjøkken er et resultat av en avstemning over ingredienser, retter og drikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer