Hvor kjøper du juleribba di? Og hvor kommer den fra? De siste åra, også før pandemien og de ulike coronatiltakene har det tidvis vært problemer med å få tak i nok norsk svinekjøtt til juleribba.
Årsaken? Økt etterspørsel etter ett konkret kjøttstykke - og en økning i kvotereglene for import av svinekjøtt i 2019.
Hva så med årets juleribbe? Kjøper du fersk, blir den norsk, lover forhandlerne.
- Det er mer enn nok norsk ribbe i år, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.
Også hos Kiwi i Norgesgruppen er det rikelig med norsk juleribbe, ifølge Nora Mile Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi.
- Alle ferske ribber i Kiwi vil bare være norsk kjøtt, sier Helgesen til DinSide.
I frysedisken finner vi likevel årets unntak:
- Når det gjelder fryst ribbe vil det være noe tysk på First Price. Årsaken til det er at det er pakket lang tid i forveien, i en periode da det var underskudd på norsk svinekjøtt. Det er ikke tilfellet nå.
Frossen ribbe fra Gilde og Folkets vil fortsatt være norsk. Det vil også Rema 1000s egne og unike merkevarer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger