Julemat:

Norsk juleribbe: - Ett unntak

De siste åra har det vært mye utenlandsk juleribbe i butikk. I 2022 ser det ut som om det kan snu.

JULERIBBA: Deilig og feit, med sprø svor. I år blir det nok norsk juleribbe til alle som ønsker det. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christiansen
JULERIBBA: Deilig og feit, med sprø svor. I år blir det nok norsk juleribbe til alle som ønsker det. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor kjøper du juleribba di? Og hvor kommer den fra? De siste åra, også før pandemien og de ulike coronatiltakene har det tidvis vært problemer med å få tak i nok norsk svinekjøtt til juleribba.

Årsaken? Økt etterspørsel etter ett konkret kjøttstykke - og en økning i kvotereglene for import av svinekjøtt i 2019.

Hva så med årets juleribbe? Kjøper du fersk, blir den norsk, lover forhandlerne.

- Det er mer enn nok norsk ribbe i år, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.

Også hos Kiwi i Norgesgruppen er det rikelig med norsk juleribbe, ifølge Nora Mile Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi.

- Alle ferske ribber i Kiwi vil bare være norsk kjøtt, sier Helgesen til DinSide.

I frysedisken finner vi likevel årets unntak:

- Når det gjelder fryst ribbe vil det være noe tysk på First Price. Årsaken til det er at det er pakket lang tid i forveien, i en periode da det var underskudd på norsk svinekjøtt. Det er ikke tilfellet nå.

Frossen ribbe fra Gilde og Folkets vil fortsatt være norsk. Det vil også Rema 1000s egne og unike merkevarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.