Alpinanlegg

Norske alpinanlegg får skarp kritikk - slik svarer de på kritikken

5 av 6 virksomheter kjente for eksempel ikke til kravet om meldeplikt ved uhell og alvorlige ulykker.

NORSKE ALPINANLEGG ER DÅRLIGE PÅ RAPPORTERING: En ny rapport fra tilsyn med norske alpinanlegg avslører dårlige rapporteringsrutiner. Men det jobber bransjen med å blir bedre på, sier Alpinanleggenes Forening. Også Statens jernbanetilsyn har bemerket at det er en antatt underrapportering av hendelser i bransjen. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
NORSKE ALPINANLEGG ER DÅRLIGE PÅ RAPPORTERING: En ny rapport fra tilsyn med norske alpinanlegg avslører dårlige rapporteringsrutiner. Men det jobber bransjen med å blir bedre på, sier Alpinanleggenes Forening. Også Statens jernbanetilsyn har bemerket at det er en antatt underrapportering av hendelser i bransjen. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det finnes over 200 alpinanlegg i Norge, av varierende størrelse. Og, skal vi basere oss på omsetningstallene fra alpinanleggene, ser det ut til at interessen for å stå på ski er økende:

Ifølge Alpinanleggenes Landsforening (ALF) omsatte alpinanleggene for 1,32 milliarder kroner forrige sesong (2017/2018), en økning på 16 prosent mot fjorårets sesong.

Antall betalte skidager, altså dager med kjøpte heiskort, var på 7,3 millioner forrige sesong, som er 500.000 mer enn året før, samt det høyeste tallet noensinne.

Med flere folk i bakkene og et varierende tilbud av aktiviteter forbundet med alpinanleggene, har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) gjennomført tilsyn med alpinanleggene.

Tilsynet ble gjennomført forrige vintersesong, men det er først nå rapporten er kommet.

Og, for å ta en kortversjon av konklusjonen først:

Alpinanleggene synes å ha god kompetanse når det gjelder sikringstiltak og praktisk tilrettelegging for sikkerhet, men de får kritikk for en rekke mangler når det gjelder å følge reglene for rapportering av sikkerhetsarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer