Ulvang, Dæhlie, Kari Traa, Johaug, Norrøna, Bergans:

Norske sportsklær: Ingen av disse er «made in Norway»

Norske idrettshelter har gitt navn til norske sportsklær. Men hvor norske er egentlig de «norske» sportsklærne?

NORSKE SPORTSKLÆR? INGEN AV DISSE ER «MADE IN NORWAY»: Det blir ikke mye norskere enn norske idrettshelter som Ulvang, Dæhlie, Johaug, Kari Traa, Bergans og Norrøna. Men hvor mye av produktene med de norske merkenavnene, produseres egentlig i Norge? Det korte svaret er: Nesten ingenting. Foto: Kristin Sørdal
NORSKE SPORTSKLÆR? INGEN AV DISSE ER «MADE IN NORWAY»: Det blir ikke mye norskere enn norske idrettshelter som Ulvang, Dæhlie, Johaug, Kari Traa, Bergans og Norrøna. Men hvor mye av produktene med de norske merkenavnene, produseres egentlig i Norge? Det korte svaret er: Nesten ingenting. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er ikke få norske idrettshelter som har gitt navn til norske merkeklær: Ulvang, Dæhlie, Kari Traa, Johaug, Tufte - og nå kommer også Northug etter. Dette bare for å nevne noen. Så har vi selvsagt også andre norske merker innenfor samme sjanger, som Bergans og Norrøna.

Det er ikke urimelig å tenke «norsk» når man hører disse merkenavnene - kanskje spesielt når det kommer til idrettsheltene som vi forbinder med norske flagg på brystet.

Men hvor «norske» er egentlig disse norske sportsklærne? Hvor stor del av produksjonen er det egentlig som foregår i Norge?

«Designed in Norway. Made in China»

En nærmere kikk på merkelappene til klær fra de nevnte merkene levner ingen tvil, det «norske» i selve klesproduksjonen synes begrenset:

Ingen av plaggene vi har sjekket, er laget i Norge.

Dæhlie, Kari Traa, Johaug, Bergans, Norrøna: Her er det mye «Made in China».

- Vi produserer ikke i Norge

Vi har spurt noen av de norske sportsmerkene hvor stor del av produksjonen deres som foregår i Norge - og hvor de produserer klærne sine.

Svarene er temmelig like:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer