Varsom Regobs-appen

Ny app for skred- og flomvarsel

NVE slår sammen Varsom og Regobs til én app.

TRYGGHET PÅ TUREN: Det er lurt å sjekke skredfare i området før du drar på topptur. Varsom og varslingstjenestene for snøskred, jordskred, fjellskred, is og flom er tjenester levert av NVE i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
TRYGGHET PÅ TUREN: Det er lurt å sjekke skredfare i området før du drar på topptur. Varsom og varslingstjenestene for snøskred, jordskred, fjellskred, is og flom er tjenester levert av NVE i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Påsken kommer seint i år, og mange må høyt til fjells for å finne skiføre. Det er, imidlertid, viktig å være bevisst på skredfare i fjellområdet du ferdes i.

Varsom.no og Varsom-appen har varslet deg om snø- is-, flom-, jordskred- og fjellskredfare, mens Regobs.no og tilhørende app har vært en registreringsplattform for naturfarerelaterte observasjoner, hvor dataene brukes av de nasjonale varslingstjenestene og er tilgjengelige for andre som vil gjøre egne vurderinger.

Nå slår Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) sammen disse to appene til én app kalt Varsom Regobs. Målet med sammenslåingen er at appbrukerne skal finne alt på ett sted.

Appen hjelper deg å planlegge trygge turer. Den kan brukes til å forstå terrenget bedre og gjøre trygge rutevalg på tur, står det i pressemeldingen.

Først i verden

Varsom har hatt 582.000 brukere de siste 12 månedene, Regobs hadde på sin side 119.000 brukere i samme periode. Det ble levert 17.677 observasjoner i løpet av tidsperioden på Regobs.

- Digital tilgang og åpenhet om datagrunnlaget er viktig. Vi er de første i verden som gjør dette for skred- og flomvarsling, sier Ragnar Ekker, snøskredvarsler i NVE, samt leder at utviklingen av den nye appen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer