Ny app gjør det enklere å følge fartsgrensene til sjøs

Skal varsle deg om du kjører for fort.

RO NED: En ny app fra Kystverket skal gjøre det enklere for båtfolk å følge fartsgrensene. Kjører du for fort, får du et varsel på telefonen. Foto: Kystverket
RO NED: En ny app fra Kystverket skal gjøre det enklere for båtfolk å følge fartsgrensene. Kjører du for fort, får du et varsel på telefonen. Foto: Kystverket Vis mer
Publisert

Det går mot tidenes båtsommer: Etterspørselen etter båter er enorm og Redninsselskapet melder allerede om en økning i oppdrag.

Nå har Kystverket lansert en app, «BåtFart», som skal gi båtførere varsel om de kjører for fort.

Den skal også informere om hva fartsgrensen er på stedet, noe det ikke alltid er så lett å vite.

I Norge kan nemlig fartsgrensene variere fra kommune til kommune - og i tillegg er det noen områder der fartsbegrensningene kun gjelder deler av året.

Enklere å følge med

Det er båtfører som har ansvaret for å holde seg informert, og til å kjenne til fartsbegrensningene i de områdene en ferdes, og med den nye appen er målet at det skal bli enklere å følge med.

– Den er svært enkel i bruk. Når den er lastet ned og installert, er det bare å åpne den og angi om du vil ha varsel når du overskrider fartsbegrensningene der du befinner deg. Appen vil vise hvor mange knops fart du har, og gi et varsel dersom du overskrider tillatt fart, sier kystdirektør Einar Vik Arset.

BÅT: Skal du ut i båten i sommer? Da er det greit å kunne dette. Video: Kristin Sørdal / Berit B. Njarga, Dinside Vis mer

Data lages ikke

Nyvinningen kan ikke brukes som et navigasjonsmiddel.

Kystverket opplyser om at det ikke er noen data som blir lagret.

Appen er gratis og kan lastes ned i Play butikk (Android) og App Store (iOS).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer