Cola

Ny kork slaktes

Det stormer i sosiale medier etter at Coca-Cola lanserte ny kork.

SLAKTES: Den nye Cola-korken slaktes av bruselskere over hele landet. Andreas Monstad fra Tønsberg er en av dem, men han har et triks i ermet. Foto: Privat
SLAKTES: Den nye Cola-korken slaktes av bruselskere over hele landet. Andreas Monstad fra Tønsberg er en av dem, men han har et triks i ermet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i august at Coca-Cola meldte at de skulle forandre på korkene på sine brussorter. Den nye korken henger fast på flaska. Poenget er å sikre at kork og flaske pantes sammen, og den nye ordningen er i tråd med et EU-direktiv som trer i kraft fra og med 2024.

- Flaske og kork kjøpes sammen, og skal pantes sammen. De fleste nordmenn er allerede flinke til å pante med korken på, og med de nye festekorkene vil enda færre korker mistes, kastes eller glemmes før panting, sa kommunikasjonsdirektør Inger Marie Ingdahl i Coca-Cola Norge i en pressemelding da nyheten ble kjent.

Raser

Nå har de nye flaskene kommet på markedet, og på Coca-Colas Facebook-side hagler kritikken.

Det meldes at korken er både vanskelig og smertefull å få av og på, og at den er i veien når man skal drikke av flaska.

En av dem som reagerer er Andreas Monstad fra Tønsberg.

- Du kjenner det virkelig i hånda når du åpner den. Det er som spiker, forteller han.

Monstad - som drikker rundt en storflaske om dagen - mener at korken også blir for liten da den nå er festet til ringen som sitter på flaska.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer