Råvaremangel:

Ny runde med utskjelt ingrediens

Fases inn i flere av kjedens produkter.

FASES INN: Coop faser inn palmeolje i noen av sine produkter på grunn av krigen i Ukraina. Foto: Audun Braastad / NTB
FASES INN: Coop faser inn palmeolje i noen av sine produkter på grunn av krigen i Ukraina. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har ved flere anledninger skrevet om at den utskjelte palmeoljen er tilbake i flere produkter. Dette har skjedd fordi det er mangel på solsikkeolje på grunn av krigen i Ukraina.

Alle de store dagligvareaktørene har sett seg nødt til å benytte seg av palmeolje igjen i utvalgte produkter, og nå melder Coop om en ny runde med justeringer.

I en oversikt på egne nettsider opplyser de om 11 produkter, som får erstatningsråvare i en periode framover. I 6 av disse, byttes solsikkeoljen ut med miljøsertifisert palmeolje.

- Det er ikke alle pakninger som rekker å endres, og dette betyr at for noen produkter vil innholdsdeklarasjonen en periode være feil. På grunn av dette ønsker vi å informere våre kunder og medeiere om hvilke produkter dette gjelder, skriver Coop på egen nettside.

Unntak i Rema 1000

Det er ikke bare Coop som har sett seg nødt til å ta den utskjelte olja i bruk igjen. Selv Rema 1000 som har garantert for at de ikke har solgt produkter med palmeolje siden 2014, har sett seg nødt til å invitere palmeolje inn i varmen igjen.

- Det er et mål for Rema 1000 å unngå palmeolje i alle våre produkter, men når verdenssituasjonen er som den er skal vi være helt åpne og tydelige på hvilke produkter dette gjelder slik at kundene kan velge, sa Emilie Våge, Leder for samfunnsansvar og bærekraft hos Rema 1000, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer