Streamy

Ny strømmetjeneste for kulturarrangementer

Streamy er en ny tjeneste som arrangerer konserter og andre kulturarrangementer du kan strømme digitalt - fra sofakroken - eller bivåne i klassisk drive in-stil.

GOD STEMNING: Klovner i Kamp er de første som skal ha konsert gjennom Streamy-plattformen. Foto: Anton Soggiu
GOD STEMNING: Klovner i Kamp er de første som skal ha konsert gjennom Streamy-plattformen. Foto: Anton Soggiu Vis mer
Publisert

På grunn av restriksjonene som er kommet på grunn av coronaviruset, er det tøffe tider for norsk kultur- og uteliv. Norske scener og lokaler landet rundt står tomme, og en løsning for noen musikere har vært å sende direktesendte konserter fra eget hjem.

Som en videreutvikling av dette fenomenet har det nå kommet en ny strømmetjeneste som ønsker å bli en viktig aktør innen konsert- og kulturstrømming - også etter coronasituasjonen er over.

Streamy arrangerer og selger billetter til direktesendte konsertstrømmer, og er en plattform som prøver å samle hele underholdningsbransjen på ett sted.

Pia Nordskaug, medgründer i Streamy. Foto: eco.logic
Pia Nordskaug, medgründer i Streamy. Foto: eco.logic Vis mer

- Streamy er et langsiktig og bærekraftig konsept, og selv om det finnes masse kult du kan strømme ute på nettet mener vi at det ligger store muligheter i konsertstrømmer med betalingsmur, forteller Pia Nordskaug i Streamy til Dinside.

Med betalingsmuren kommer nemlig et ansvar, forklarer Nordskaug.

- Det dukker opp mange tilbud der det er mulig å vippse artisten, gjerne til et veldedig formål, og det er vel og bra det, men det bærer preg av en slags unntakstilstandsløsning. Vi er opptatt av at dette konseptet skal være en løsning, også for fremtiden etter unntakstilstanden har gitt seg.

Streamy ble lansert på mandag, og blant aktørene som står bak finner vi Astrid S, Morten Ramm og Martin Beyer Olsen.

- Vi ser for oss at Streamy kan bli en viktig aktør også post-corona, hvor man kan selge strømmebilletter i tillegg til å selge tradisjonelle konsertbilletter, sånn at folk over hele landet kan få med seg konserter og kulturarrangementer fra steder de ikke har anledning til å reise til, forklarer Nordskaug.

Konsert fra bilen

Utover å distribuere strømmer med innhold du kan se hjemme hos deg selv tilbyr Streamy, i samarbeid med Bary, fysiske konsertopplevelser som tilfredsstiller alle kravene til sosial distansering.

- «Drive-in»-konseptet går på en måte frem og tilbake 50 år i tid samtidig, sier Nordskaug.

Vil du for eksempel se Klovner i Kamp opptre onsdag 1. april, kan du betale 49 kroner for en lenke til strømmen, eller 1020 kroner for «Klovner i Kamp Drive-in»-billetten - for en bil med inntil fem om bord. Ved kjøp av sistnevnte får du og bilen din en reservert plass på parkeringsplassen utenfor varemessa i Lillestrøm, der en konsertrigg står plassert på ubestemt tid.

- Det blir ekstremt spennende å se hvordan dette kommer til å gå, og det er mange spente artister og bookere som følger med for å se utviklingen, forteller Nordskaug.

Det radikale tiltaket som kalles «Drive-in Live Scene» går ut på at du kan kjøre inn foran scenen der konserten strømmes fra, og se på konserten fra inne i din egen bil. Allerede 1. april vil Klovner i Kamp gå på scenen, og på fredag 3. april følger Arif etter.

Når konsertstrømmen du har kjøpt billett til har startet kan du bruke Chromecast eller Apple-TV for å få streamen på TV-apparatet ditt, men om du klikker deg inn på lenken etter konserten har startet får du ikke tilgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer