Strømmetjenesten Strim

Ny strømmetjeneste vil erstatte TV-pakken din

Slik skal de «ta» Netflix.

STRIM: Dette er en norsk strømmetjeneste som samler flere kanaler og løsninger i én app. Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
STRIM: Dette er en norsk strømmetjeneste som samler flere kanaler og løsninger i én app. Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strim er navnet på den norske strømmetjenesten som samler flere kanaler og løsninger under ett. Bak tjenesten står RiksTV som har fått en rekke kanaler og tjenester med på laget, og kundene får tilgang til innhold fra TV 2, TVNorge, Disney, BBC, Discovery, Matkanalen, Paramount+ og HBO Nordic, avhengig av hvilken pakke de velger.

– Dette er bare starten. Etter hvert regner vi med å få enda flere innholdsleverandører på plass, sier leder for Strim, Rune Åsprang, i en pressemelding.

Tilgjengelig som app

Med Strim-appen på iOS, Apple TV og Android kan man strømme tusenvis av filmer, serier og TV-programmer, men også direkte-TV fra flere av de største kanalene i Norge. I tillegg til egne apper, kan man også strømme Strim i nettleseren på PC.

– Strim er en satsing som først og fremst er rettet mot de som ikke har eller ikke lenger bruker tradisjonelle TV-pakker. I det norske markedet har det manglet gode alternativer for de som ønsker en strømmetjeneste som samler godt og populært innhold fra flere innholdsprodusenter. Alle de hundretusenvis som velger bort tradisjonelle TV-pakker har i dag fått et alternativ som vi mener skal bite fra seg i konkurransen mot andre strømmetjenester. Strim er TV-frihet, sier Åsprang i pressemeldingen.

Han legger til at alt leveres over Internett slik at man kan strømme innholdet uavhengig av internettleverandør. For øyeblikket får man kun strømmet Strim innenfor Norges grenser, opplyser selskapet på sine nettsider.

Mangler to store aktører

Lederen for Strim sier seg godt fornøyd med at bransjen i Norge samler seg rundt tjenesten for å møte konkurransen fra de internasjonale løsningene.

– Dette er et historisk samarbeid på tvers av aktører i Norge, ikke minst for å møte konkurransen fra internasjonale aktører som Netflix med flere. Nå har vi samlet både nasjonale og internasjonale aktører i én og samme strømme-pakke. Alle kan bli strimere ved å prøve tjenesten gratis i syv dager. Det er ingen binding eller skjulte kostnader og du kan si opp eller bytte pakker når som helst.

NRK og Viasat er to av de største leverandørene som i første omgang ikke er en del av Strim. I en kommentar til Nettavisen i oktober, sa Åsprang at de holder døren på vidt gap for andre aktører.

I tillegg mangler Strim også TV-kanalenes strømmetjenester, som for eksempel TV 2 Sport fra TV 2 og Eurosport Norge fra TV Norge. Overfor Nettavisen sier Åsprang at han tror dette er noe som vil komme etter hvert.

– Vi har foreløpig valgt å begynne enkelt og satse på underholdning. Hvis vi skal satse på sport, så vil vi gjøre det skikkelig, sier han til nettstedet.

Dette får du

Strim tilbyr de tre pakkene mini, film & serier og familie med en startpris på 149 kroner. Her får du oversikt over hvilke kanaler og tjenester de ulike pakkene inneholder:

  • Strim mini. Pris: 149 kroner. Innhold: TV 2, TV Norge, TV 2 Nyhetskanalen, FEM, BBC World News.
  • Strim film & serier. Pris: 299 kroner. Innhold: TV 2, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Humor, TV Norge, MAX, VOX, FEM, BBC World News, HBO Nordic og Paramount+.
  • Strim familie. Pris: 399 kroner. Innhold: TV 2, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Humor, TV Norge, MAX, VOX, FEM, TLC, Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Investigation Discovery, Matkanalen, BBC World News, Fatstone, Disney Channel, Disney Junior, Disney XD, Nickelodeon, Nick jr, Disney Channel Xtra, Disney Forever, HBO Nordic og Paramount+.

Har du prøvd Strim, eller har du planer om å teste tjenesten?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer