Ny studie vekker oppsikt

Betegnes som «interessant» av norsk overlege.

BRUS: En ny kinesisk studie vekker oppsikt. Foto: Nykonchuk Oleksii / Shutterstock / NTB
BRUS: En ny kinesisk studie vekker oppsikt. Foto: Nykonchuk Oleksii / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny studie hevder at menn som drikker Cola og Pepsi kan få større testikler, samt høyere testosteronnivå. Det skriver Independent.

Studien er fra Northwest Minzu Universitetet i Kina, og studien har først og fremst studert flere grupper med mus, totalt 150 stykker i rundt 15 dager.

En gruppe drakk bare vann, mens de andre drakk forskjellige nivåer av Coca-Cola og Pepsi. Forskerne veide testiklene og tok blod fra gnagerne hyppig i løpet av disse 15 dagene.

Ifølge studien ble det oppdaget at gruppen med mus som drakk 100 prosent Cola og Pepsi, sammenliknet med dem som drakk Pepsi og vann, hadde en betydelig forandring.

NY Post skriver at gruppen som fikk ren Coca-Cola fikk høyere testosteronnivå sammenliknet med gruppen som drakk vann.

Mus, ikke menn

Overlege Anders Palmstrøm Jørgensen ved seksjon for spesiell endokrinologi, Avdeling ESF Medisinsk Klinikk ved Oslo universitetssykehus, har lest studien og kommenterer følgende:

- Dette er mus og ikke menn. Det er interessant at testikkelstørrelse økte i alle musegruppene, også de som drakk vann, sier Jørgensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer