Vannperler

- Økende problem

Flere barn har blitt alvorlig syke etter å ha svelget vannperler.

SANSELEK: Vannperler skal være en fin sanselek for barn, men bør ikke brukes av de aller minste. Foto: Shutterstock
SANSELEK: Vannperler skal være en fin sanselek for barn, men bør ikke brukes av de aller minste. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I utenlandske medier går flere foreldre ut med advarsler etter at barna deres har fått i seg vannperler.

I januar ble en ett år gammel jente i Pennsylvania innlagt på sykehus, ifølge NY Post. I november i fjor ble et spedbarn på ni måneder fra Maine alvorlig syk, skriver ABC 7 Eyewitness News.

Vannperler utvider seg i vann og blir til geléperler på flere hundre ganger sin størrelse. Ifølge National Poison Control Center er de laget av noe som kalles superabsorberende polymerer. De har blant annet blitt brukt til holde jord fuktig.

– Jeg får ikke understreket nok hvor farlige disse vannperlene er for barn, babyer, til og med dyr, sier Whitney Reese, som er akuttsykepleier og har tre barn, til NY Post.

Ikke synlig på røntgen

Hun forteller at hennes datter ble innlagt i begynnelsen av januar i år. Noen dager tidligere hadde hun fått et mystisk utslett på hele kroppen.

Først klarte ikke legene å finne ut hva som var galt med jenta. De så ingenting på røntgen og mente det måtte være et virus som feilet henne. Men så bæsjet hun ut den første perla hun hadde svelget. Deretter endte legene opp med å operere ut en til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer