Øl laget av avløpsvann

Visstnok smaker den godt også.

MILJØVENNLIG: Dette californiske ølet er laget av resirkulert vann. Foto: Produsenten
MILJØVENNLIG: Dette californiske ølet er laget av resirkulert vann. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

De siste årene har California vært rammet av ekstrem tørke. Nå har et lokalt bryggeri funnet en måte å lage øl på til tross for vannmangel.

Epic OneWaterBrew er navnet på en ny øl laget av såkalt «wastewater», avløpsvann, som er resirkulert vann fra dusjer, vaskemaskiner og baderomsvasker.

Det høres kanskje ikke fristende ut, men ifølge The Guardian, som har fått smake en firepakning av gjenvinningsølet, er smaken god.

- Hvis dette ble servert på en bar, ville jeg aldri gjettet hvor det kom fra, skriver journalist Matthew Cantor.

Foreløpig ikke i salg

Du vil riktignok ikke kunne kjøpe ølet med det første.

Det er et samarbeidsprodukt mellom et vannresirkuleringsselskap kalt Epic Cleantec og det californiske bryggeriet Devil's Canyon Brewing Company. Målet er å vise mulighetene med resirkulering av vann.

Ølet er av typen kölsch, som er en lys og overgjæret øl.

- Vi ønsket å velge en øl som ville bli mer allment likt sammenlignet med noen av de mer håndverksølene, som for eksempel en IPA, som noen liker, og noen ikke liker, sier Epic Cleantec-sjef Aaron Tartakovsky til The Guardian.

Må godkjennes

Rent teknologisk mener selskapet at det i dag er gjøre avløpsvann til drikkevann. Den store utfordringen er imidlertid å få det godkjent.

Senere i år er det riktignok planlagt at California skal avsløre nye, oppdaterte forskrifter for det som kalles direkte bruk av resirkulert vann til drikkevann. For første gang vil dette tillate myndighetene å konvertere resirkulert vann direkte til drikkevann, skriver ABC7News.

Tartakovsky mener deres øl faktisk er tryggere å drikke enn annen øl da det gjennomgår grundig testing under produksjon.

- Ofte på et bryggeri slår du på kranen, og det vannet du får, det er det du brygger med. I vårt tilfelle har vi så mye kontroll over behandlingsprosessen at vi faktisk kunne justere noen av trinnene for å gi bryggerne et blankt lerret, sier han til The Guardian.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer