Ønsker elsparkesykkel-forbud

1 av 4 ønsker totalforbud - og en av to vil ha natt-forbud.

ØNSKER FORBUD: En fersk undersøkelse viser at 1 av 2 nordmenn ønsker å forby el-sparkesykler på nattestid, og 1 av 4 ønsker totalforbud. Utleieselskap mener bedre infrastruktur er løsningen - og sier at en elsparkesykkel ikke går fortere enn en vanlig sykkel. Foto: Berit B. Njarga
ØNSKER FORBUD: En fersk undersøkelse viser at 1 av 2 nordmenn ønsker å forby el-sparkesykler på nattestid, og 1 av 4 ønsker totalforbud. Utleieselskap mener bedre infrastruktur er løsningen - og sier at en elsparkesykkel ikke går fortere enn en vanlig sykkel. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

1 av 2 nordmenn ønsker å forby el-sparkesykler på nattestid, og 1 av 4 ønsker totalforbud. Det viser en fersk spørreundersøkelse fra Trygg Trafikk og Tryg Forsikring.

Det er to år siden elsparkesykler og selvbalanserende kjøretøy ble sidestilt med sykler - og dermed med de samme trafikkreglene som gjelder for syklister på tråsykler.

Siden den tid har det ikke manglet på utfordringer med den nye trafikantgruppen på mange måter: Ulykker, branner, ulovlige sparkesykler som går i 100 kilometer i timen - og kaos med tanke på utleie-sparkesykler som skaper hindringer og trøbbel i gatene.

– Frislippet vi så i fjor skapte nærmest over natten store endringer i trafikken, og verken trafikanter eller myndigheter var forberedt på el-sparkesykkelbølgen. Både fotgjengere, bilister og syklister fikk plutselig en helt ny trafikantgruppe å forholde seg til, sier Ann-Helen Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, i en pressemelding.

Nå etterlyser trafikksikkerhetsorganisasjonen en strengere regulering av elsparkesyklene.

Blant tiltakene de etterlyser er et forbud mot å drive med utleie av elsparkesykler om natta - og de ønsker generelt en 12-årsgrense samt hjelmpåbud for barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer