Ønsker felles regler for elsparkesykler

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) ønsker å utarbeide felles regler for utplassering, tilgjengelighet og bruk av elsparkesykler for alle landets kommuner.

ELSPARKESYKKEL: Norsk Kommunalteknisk Forening ønsker felles regelverk for elsparkesykler. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
ELSPARKESYKKEL: Norsk Kommunalteknisk Forening ønsker felles regelverk for elsparkesykler. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– NKF mener det bør avklares om elsparkesyklene skal ha faste droppsteder og om det skal settes tak på antall operatører og sparkesykler som kan utplasseres, for eksempel i trå med innbyggertall, sier direktør Rune Aale-Hansen i Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) i en pressemelding.

Han mener det også kan være nyttigere å tydeligere fastslå at elsparkesykler er underlagt samme trafikkregler som sykler.

– Dette handler ikke om å gripe inn i det lokale selvstyre, men å bidra til å dele erfaring og god praksis gjennom utarbeidelse av forståelig og nyttig regelverk. Derfor bør departementet vurdere om dette bør skje i form av forskrift eller veileder. NKF er beredt til å bidra til utvikling av slikt verktøy. Sammen kan vi luke ut det som skaper problemer og usikkerhet i hverdagstransporten, sier NKF-direktøren.

Det finnes ingen nasjonale retningslinjer for bruk av elsparkesykler.

Gjør endringer

I august i fjor innførte Trondheim kommune et midlertidig forbud mot utleie av elsparkesykler fram til retningslinjer var på plass. I februar i år vedtok kommunen å innføre maksfart for elsparkesyklene. Det ble også bestemt at utleie kun kan skje fra 1. april til 1. desember i byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer