Brodder

Ønsker forbud

– Piggsko ødelegger gulv for millioner, sier Informasjonskontoret for farge og interiør.

SKADER GULVET: Ifi reagerer på broddebruk innendørs og sier det skader gulv for millioner av kroner. Foto: Chera Westman/ifi.no
SKADER GULVET: Ifi reagerer på broddebruk innendørs og sier det skader gulv for millioner av kroner. Foto: Chera Westman/ifi.no Vis mer
Publisert

Utfordrende forhold for både bilister og fotgjengere er synonymt med en norsk vinter. Det blir rett og slett ofte glatt på veiene.

Bilister, gjerne utenfor storbyene, velger å sko bilene med piggdekk for bedre veigrep, mens enkelte myke fotgjengere tar i bruk piggsko eller brodder de trer utenpå vinterskoene sine.

Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi) skriver i en pressemelding at piggsko ødelegger gulv for millioner. Ifi er en interesseorganisasjon for gulvbransjen i Norge.

− Selv ikke keramiske fliser tåler pigger og brodder. Og går du med pigger på slike gulv, blir det farlig glatt. Ingen andre gulv tåler belastingen fra sylskarpe pigger. De som går med slikt inne, ødelegger gulvet, sier Kristian Owren administrerende direktør i Ifi i pressemeldingen.

Owren sier det bør bli forbudt å gå med pigger inne, og mener de som går inn med piggene ute, bør stå til ansvar og erstatte det de ødelegger.

– Dette er regelrett hærverk på annenmanns eiendom. Jeg tviler på om de ville ha gått med piggsko inne på parketten i sin egen stue, sier han.

Med bruk av piggsko inne risikerer man skader på parkettgulv, laminatgulv, gummi, vinyl og linoleumsgulv, skriver Ifi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer