Fortsatt arbeid med nye regler for selvbalanserende kjøretøy

Ønsker fortsatt aldersgrense - og hjelmpåbud

Samferdselsdepartementets ønske om å fjerne 16-årsgrensa på Segway og liknende kjøretøy, foreslås endret til 12-årsgrense og hjelmpåbud.

ØNSKER FORTSATT ALDERSGRENSE: Regjeringen ved samferdselsminister Solvik-Olsen gikk i januar ut og sa de ville fjerne aldersgrensa på små elektriske kjøretøy, som slike hoverboards som på bildet. Mange fagmiljøer har vært mot dette, og etter en lang prosess er det ennå ikke vedtatt nye regler. Nå ligger det an til 12-årsgrense OG hjelmpåbud. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ØNSKER FORTSATT ALDERSGRENSE: Regjeringen ved samferdselsminister Solvik-Olsen gikk i januar ut og sa de ville fjerne aldersgrensa på små elektriske kjøretøy, som slike hoverboards som på bildet. Mange fagmiljøer har vært mot dette, og etter en lang prosess er det ennå ikke vedtatt nye regler. Nå ligger det an til 12-årsgrense OG hjelmpåbud. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

I januar i år gikk regjeringen ved samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen ut og meldte at de ønsket å endre reglene for små elektriske kjøretøy som ståhjulinger og el-sparkesykler, slik at de ble sidestilt med vanlige tråsykler.

Dette ville også bety at 16-årsgrensa som er i dag, skulle fjernes.

Vegdirektoratet fikk mange kritiske tilbakemeldinger da forslaget ble sendt på høring, spesielt til fjerningen av aldersgrensa.

I mai sa Vegdirektoratet til Dinside at de siktet mot å komme med et endelig forslag til nye regler ved utgangen av mai og ifølge brev fra Samferdselsdepartementet, har målet vært å fastsette regelendringene innen utgangen av juni.

Men fremdeles er ingenting bestemt.

Ønsker fortsatt aldersgrense - og hjelmpåbud i tillegg

I slutten av juni sendte Vegdirektoratet et brev til Samferdselsdepartementet med sine anbefalinger basert på innspillene som kom i høringsrunden.

Her skriver Vegdirektoratet at de ønsker at det ses på muligheten for et alders- og hjelmkrav.

De understreker der at de ønsker tilbakemelding fra Samferdselsdepartementet på de konklusjonene de har trukket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer