Høring om elsparkesykler:

Ønsker strengere regler

Regjeringen ønsker blant annet forbud mot bruk av elsparkesykkel på fortau og tap av førerrett ved ruspåvirket kjøring. Et forslag er nå sendt på høring.

KAN BLI FORBUDT: Statens vegvesen har nå sendt et forslag ut på høring der det blant annet foreslås et forbud mot elsparkesykler på fortau. Foto: Annika Byrde / NTB
KAN BLI FORBUDT: Statens vegvesen har nå sendt et forslag ut på høring der det blant annet foreslås et forbud mot elsparkesykler på fortau. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

– Med elsparkesyklene i trafikkbildet de siste årene, har vi sett et konfliktnivået på fortauene som har vært uakseptabelt høyt. Elsparkesykler har også vist seg å ha høy ulykkesrisiko, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding.

På oppdrag fra Samferdselsdepartementet sender nå Statens vegvesen forslag på høring om ytterligere innstramminger i reglene for små elektriske kjøretøy.

Høringen omfatter følgende forhold:

* Forslag om forbud mot bruk på fortau

* Forslag om at kjøretøyene skal omfattes av bilansvarsloven

* Formildende regler for tap av førerrett ved ruspåvirket kjøring, tilsvarende de for moped

* Forslag til endringer i skiltregler knyttet til omklassifisering, nytt vegoppmerkingssymbol for liten elektrisk motorvogn og klargjøring av virkeområdet for lov om utleie av små elektriske kjøretøy på offentlig grunn

Fra før er det innført promillegrense på 0,2, omklassifisering til motorvogn, aldersgrense på 12 år, og hjelmpåbud for barn og unge under 15 år for elsparkesykkel-bruk.

Målet er at alle reglene skal tre i kraft til våren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.