Optiker advarer mot fargede halloween-linser

De gir kanskje kostymet det lille ekstra, men prisen du betaler kan bli permanent øyeskade.

SKUMMELT: Fargede linser blir brukt av mange som vil være ekstra skumle på halloween, men faren for øyeskader er en annen skummel konsekvens av linsene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SKUMMELT: Fargede linser blir brukt av mange som vil være ekstra skumle på halloween, men faren for øyeskader er en annen skummel konsekvens av linsene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Halloween er like om hjørnet, og denne kostymefesten er blitt veletablert i Norge de siste årene, både til glede og irritasjon.

De neste helgene vil trolig barn og voksne samles på utkledningsfester i hele landet. Kostymene skal gjerne være skumle, og det legges stadig mer tid og penger i å ha den mest troverdige sminken og de råeste effektene.

Fargede linser er prikken over i-en for flere halloween-gjengere, men en kvelds glede kan bli neste dags sorg.

- Kan skade øynene permanent

- Det finnes flere risikoer ved bruk av «morolinser»: Det er nemlig ikke alle som har friske øyne eller kan bruke linser, noe du ikke nødvendigvis er klar over selv. Dette bør du sjekke hos en optiker. I tillegg bør du være svært nøye på selve bruken av linsene. Gjør du feil, risikerer du permanent øyeskade, advarer optiker og linseekspert Kristyane Rokling i Specsavers overfor Dinside.no

Mange som kjøper linser for kostymebruk, bruker ikke linser daglig og går derfor ikke til regelmessig linsekontroll hos optiker. Har du aldri fått utført en synsprøve eller kontaktlinsetilpassing, vil du dermed heller ikke vite om nettopp dine øyne er friske for linsebruk, forklarer Rokling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer